Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Red Bull popírá prodej týmu Volkswagenu

Red Bull popírá prodej týmu Volkswagenu

Další klepy o příchodu Audi vyvráceny.

Volkswagen nedávno razantně popřel jakékoli plány na vstup do Formule 1, ale klepy se šíří dál. V posledních dnech se psalo o zájmu Dietricha Mateschitze prodat Red Bull Racing i s jeho špičkovou továrnou německé automobilce a místo toho koupit podíl v samotné F1.

Auto Motor und Sport přišel s informací, že Stefano Domenicali, bývalý šéf Scuderie Ferrari a momentálně zaměstnanec Audi spadajícího pod Vokswagen, vypracoval pro svého zaměstnavatele analýzu výnosů a nákladů plynoucích ze vstupu automobilky do F1. Jeho analýza prý mluvila ve prospěch Formule 1, ale předseda Volkswagenu ji přesto smetl ze stolu.

Zda je na tom něco pravdy se asi nedozvíme, ale hluboké osobní rozpory mezi předsedou Volkswagenu Ferdinandem Piëchem a Berniem Ecclestonem již dlouho veřejným tajemstvím a říká se, že Volkswagen začne o F1 seriózně uvažovat, až když jeden z těchto dvou mužů přijde o svou pozici. Proč by tedy někdo nechal vypracovat seriózní analýzu, když jsou Piëch i Ecclestone pořád na svých místech?

Vyjednávání s Audi nebo přímo s Volkswagenem již popřel také Dietrich Mateschitz. "O tom nic nevím," řekl rakouský miliardář, který měl Red Bull Racing údajně nabízet za 300 milionů eur. Může být jeho zájem o převzetí Formule 1 z rukou CVC Capital Partners a Bernieho Ecclestona reálný?