Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel odmítá předpovídat před začátkem sezóny

Vettel odmítá předpovídat před začátkem sezóny

Podle německého pilota si musíme počkat na první závod.

Mistr světa Sebastian Vettel nechce předpovídat, kdo bude jak rychlý, protože zatím je nemožné porovnávat výkonnost soupeřů. Závodník Red Bullu byl po druhém dni testů v Barceloně na vrcholu výsledkové listiny. Na poslední dva dny ho nahradí Mark Webber. I přes svou rychlost Vettel říká, že se tým zaměřuje pouze na svou vlastní výkonnost a vysvětluje, proč nechce hodnotit své soupeře.

"Nevidím vše, protože šampionát zatím nezačal. Jsou zimní testy a višchni se snaží připravit. Je velmi těžké soudit, jak je v této fázi auto rychlé. Jedete ve svém vlastním programu. Letos s novými pneumatikami je ještě těžší zjistit reálnou rychlost ostatních vozů, takže si myslím, že zůstaneme stále zaměřeni pouze na vlastní práci," zhodnotil německý šampion.

"Samozřejmě se snažíme vylepšovat auto, jak jen to jde a poté uvidíme, až půjdeme závodit a šampionát odstartuje. Na startu v Bahrajnu, či kdekoliv jinde, budeme začínat na nule. Nezáleží na tom, kdo to bude, zda já, Heikki (Kovalainen) nebo někdo jiný. Všichni začneme na nule."

Vettel se následně obrátil i ke svému letošnímu úkolu: "Loňský rok byl pro mě a pro tým samozřejmě velmi dobrý a chceme obhájit oba tituly, ale je to dlouhá cesta. Podle mě je špatné se na startu sezóny zaměřovat pouze na šampionát. Musíme se zaměřit na prvních několik závodů, na naše auto a učinit jej spolehlivým. Velmi brzy zjistíte, jak dobré auto je a jestli máme šanci bojovat o titul, nebo ne."