Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Duo McLarenu připouští obavy z výkonnosti vozu

Duo McLarenu připouští obavy z výkonnosti vozu

Hamilton: "Vůz se ovládá velmi dobře, ale nemá dost přítlaku."

Lewis Hamilton se nechal slyšet, že hlavním problémem nového McLarenu je v současnosti nedostatek přítlaku, ačkoli věří, že britský tým vyřeší část svých problémů ještě před startem nové sezóny.

Monopost MP4-26 se doposud v zimních testech neukazoval nikterak silně, tým navíc neustále provázely problémy, které zamezily jezdecké dvojici najet více potřebných kilometrů.

Hamilton řekl, že nový McLaren není natolik špatný jako například model z roku 2009, avšak připustil, že současně výkonnostně ztrácí na konkurenci.

"Rok 2009 byl příšerný, protože vůz byl velmi neklidný, zatáčky projížděl po třech kolech, blokovaly se kola a neměl žádný přítlak," řekl Hamilton agentuře Reuters.

"Tomuto vozu se neblokují kola, nejezdí po třech a ovládá se velmi dobře, lépe než loňský monopost, ale zkrátka nemá dost přítlaku... Čili z tohoto pohledu vypadá slabý. Věřím, že na vůz dostaneme více přítlaku ještě před prvním závodem."

Také Hamiltonův týmový kolega Jenson Button přiznal, že ho první jízda s novým monopostem nijak neuchvátila. Je však přesvědčen, že má ještě MP4-26 rezervy ve výkonnosti.

"Když jsem poprvé naskočil do vozu, první reakce nebyla 'wow, tak s tímhle ostatní zajezdíme do země'. To ne," řekl Button.

"Nemyslím si, že by se tak cítil kdokoli, protože vozy mají méně přítlaku a pneumatiky pracují velmi odlišně v porovnání s předešlými.

Není tu však nic, co by mě ohledně vozu nějak skutečně děsilo, je tu mnoho, co můžeme na voze zlepšit skrz celkové nastavení."

Button rovněž věří, že poslední čtyřdenní série předsezónních testů v Barceloně pomůže McLarenu vyřešit jeho potíže.

"Měli jsme nějaké problémy během testování, pokud šlo o dopravení některých dílů na trať a také pár problémů se spolehlivostí, takže jsme neodjeli tolik, kolik bychom si přáli, což mělo neblahý vliv na naše práce okolo nastavení," pokračoval Button.

"Ale máme ještě čtyři dny a doufejme, že vše půjde při následujících testech hladce, najedeme spoustu kol a zlepšíme základ, který máme.

Stále jsou ve voze velké rezervy, které se nám zatím nepodařilo vytáhnout, protože jsme na to neměli čas, neměli jsme vše pohromadě a nevíme tak, jak na to doopravdy jsme v porovnání se soupeři."