Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Barrichello doufá, že Williams KERS nasadí

Barrichello doufá, že Williams KERS nasadí

Tým však kvůli jeho nespolehlivosti zvažuje, že jeho použití odloží.

Rubens Barrichello doufá, že Williams zahájí letošní sezónu se systémem KERS, ačkoliv zařízení rekuperující energii z brzd zatím týmu v předsezónních testech působí značné problémy.

Williams již ztratil spoustu času, když kvůli problémům s KERSem musel výrazně zkrátit program několika dní letošního testování a i dnes v Barceloně jezdil s odpojeným systémem.

Brazilec říká, že tým z Grove se v porovnání s loňskou sezónou rozhodně zlepšil, KERS je však problémem.

"Je to můj druhý rok s týmem a ten je v mnohem lepší formě než loni," řekl Barrichello. "Všechno se připravuje mnohem lépe. Zvládli jsme všechno, kromě systému KERS.

KERS jeden den, zdá se, nepůsobí žádné problémy a další den sto problémů a vy pak nevíte, co s tím je. Z toho, co se dočtete, bych řekl, že všichni mají takové problémy. Bude to celkem rychlé rozhodnutí o tom, jak to budeme vyvíjet."

Na otázku, zda by Williams mohl pro úvodní závody KERS vynechat, Brazilec odpověděl: "Doufám, že ne, ale myslím, že všichni čelí této otázce."

Barrichello však věří, že ať už tým pojede s KERSem, či nikoliv, bude na tom lépe než loni.

"Svou celkovou výkonnost musíme trochu zlepšit, ale já s optimismem zastávám názor, že je možné toho dosáhnout. Vedeme si dobře, co se týče výkonnosti, a vůz se ovládá lépe než ten loňský."

Pilot Williamsu se však zatím také brání přímé odpovědi na otázku, kdo si jak před letošní sezónou stojí.

"Nevím, zda je pravdivé říkat, že Red Bull a Ferrari jsou o tolik rychlejší. Myslím, že jsou rychlejší, ale pokud Vettel dokáže s těžkým autem zajet 1:21.8, pak nám zmizí, bude to vypadat ještě hůř než loni.

Ale vlastně nevím. Překvapilo mě vidět dnes Sauber (v čele), když na trati jedete za sauberem, je vidět, že je to docela pěkné auto. Některá jiná nejsou. Sauber je jedním z těch vozů, které se zdají být v pořádku.

Nevím, jak si teď stojím. Vím, že jsme lepší (než v roce 2010) a pár týmů se zdá být horší než my, ale jsou tu týmy, které jsou lepší než my."