Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Barrichello věří ve zlepšení Williamsu, v Austrálii chce body

Barrichello věří ve zlepšení Williamsu, v Austrálii chce body

Brazilec si pochvaluje pokrok letošního FW33 proti loňskému modelu.

Rubens Barrichello si pochvaluje zlepšení, kterého Williams dosáhl s letošním FW33 v porovnání s jeho předchůdcem. Věří proto, že se v úvodních závodech dostane do první desítky a rychle získá první body.

Brazilec hodnotí progres, který tým z Grove zaznamenal během předsezónních testů. I přesto, že si však není jistý tím, kde se Williams ve skutečnosti výkonnostně nachází, věří, že do letošní sezóny vkročí dobrými výkony.

"Stále visí otazník nad tím, kde jsme, já vím, že jsme se zlepšili, ale z obou stran kolem nás další týmy," řekl.

"Vím, jak optimistický jsem, a vím, jak rád bych řekl, že si povedeme opravdu dobře, ale co řeknu, je, že chci být ve třetí části kvalifikace a bodovat a myslím si, že je to dosažitelné."

Williams přistoupil k návrhu letošního FW33 skutečně radikálně. Nový vůz je totiž vybaven tou nejmenší převodovkou, jakou kdy tým zkonstruoval. Barrichello přitom říká, že rozdíl při řízení vozu je skutečně znatelný.

"Myslím, že jsme na tom s výkonností lépe než loni. Vůz je teď však jiným zvířetem, takže je třeba krotit ho jinak, ale mně se to docela líbí. O kolik je rychlejší, to je velice těžké vědět, ale ten vůz se řídí lépe než ten loňský."