Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Třetí Čech v MS GT1 2011!

Třetí Čech v MS GT1 2011!

Jiří Janák členem Swiss Racing Teamu.

Dnes odpoledne bylo oznámeno jméno posledního jezdce švýcarské stáje Swiss Racing Team. V kokpitu vozu Lamborghini Murciélago se startovním číslem šest se bude s Maxem Nilssonem střídat český závodník Jiří Janák.

Rodák z Olomouce začal závodit před deseti roky po absolvování školy Jiřího Mičánka. Vystřídal řadu šampionátů cestovních vozů s tituly v roce 2005 a 2006 ve Škoda Octavia Cupu. První kilometry za volantem gétéčka si odbyl v německém Porsche Carrera Cupu v roce 2006. V roce 2008 se blýskl před českými diváky, když v Brně dojel druhý ve třídě GT2 s Timem Bergemeisterem ve voze Porsche 997 GT3 RSR. Přišla nabídka z říše snů od stáje Jetalliance Racing na pilotování jednoho z jejích vozů Aston Martin DBR9 třídy GT1. Bohužel při tréninku v Nogaru uklouzl Jirka na obrubníku a neovladatelný vůz po smyku skončil v bariéře. Pilot vyvázl pouze s bolestmi páteře, ale vůz byl na vážně poškozen.

Hlavní vedoucí stáje Othmar Welti se vyjádřil 27letém jezdci následovně: „ Jiří je rychlý pilot a dobře zapadá do našeho týmu.“ Pro šéfa týmu, Ericha Kolba, se nejedná o neznámého pilota, protože spolu pracovali během působení v gétéčkách a jiných šampionátech.