Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

V Británii bude chybět stáj Swiss Racing Team

V Británii bude chybět stáj Swiss Racing Team

Janákův tým nestihl opravit vozy po kolizi na Sachsenringu.

Místem pátého podniku MS GT1 bude o tomto víkendu 5,89 kilometru dlouhý Silverstone. Swiss Racing Team nasazující dvojici vozů Lamborghini Murciélago R-SV není schopen zúčastnit se tohoto závodu. Vozy a tým zůstanou doma.

Při posledním závodě na Sachsenringu v Německu se obě vozidla švýcarské stáje zapletla do kolize po startu nedělního závodu. Karl Wendlinger (č.5) se roztočil po kontaktu s vozem Aston Martin. Jeho kolega, Švéd Max Nilsson jedoucí v druhém voze, se vyhýbal přes kačírek. Přesto byl vytlačen jiným vozem zpět na dráhu a nemohl zabránit střetu s Rakušanem, který skončil na kraji trati. Oba vozy do sebe narazily a byly těžce poškozeny.

Krátce po nehodě bylo jasné, že oprava obou vozů do závodu v Silverstone bude soubojem s časem. Tým se do poslední chvíle pokoušel s pomocí Reiter Engineeringu vozy opravit. Nicméně včera bylo přijato rozhodnutí, že Murciélaga nebudou cestovat do Velké Británie, protože není možné připravit je na závod.

Othmar Welti (šéf stáje): „Již na Sachsenringu jsme měli podezření, že bude obtížné startovat v Silverstone navzdory usilovné práci týmu Reiter Engineering a našich mechaniků. Skutečný rozsah škod byl horší než jsme předpokládali. Nyní jsme si jisti, že se tohoto závodu neúčastníme. Je to velmi frustrující! Bylo prostě nemožné opravit vozy včas. Přesto nyní očekáváme, že využijeme čas pro přivezení našich vozů v dokonalém stavu na závod do Španělska v červenci.“

Erich Kolb (vedoucí týmu): „ Nebylo to jednoduché rozhodnutí. Je to skutečně nepříjemné pro mechaniky, kteří neúnavně pracovali a od závodu na Sachsenringu udělali spoustu nočních směn, aby opravili vozy. Bez odměny, protože nejsme schopni závodit.“

Lamborghini na Sachsenringu

 Foto: Motion Company