Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Janákův Swiss Racing Team zůstane doma ještě jednou

Janákův Swiss Racing Team zůstane doma ještě jednou

Nedostatek náhradních dílů neumožnil přípravu vozidel.

Za několik dní stáje soutěžící ve světovém mistrovství GT1 přijedou na španělský okruh Navarra, aby zahájily druhou polovinu sezony 2011. Bude se jednat o předposlední závodní víkend v Evropě před cestou týmů do Asie.

Po vynechaném startu ve Velké Británii na okruhu v Silverstone před měsícem bude SRT opět chybět. Oba vozy Lamborghini Murciélago nebudou závodit na okruhu Navarra. Tým je postaven do situace, kterou očekával před startem šampionátu. Dostupnost náhradních dílu pro závodní vozy je nejistá, takže zatím nebylo možné opravit vozy a připravit je na závod poté, co byly těžce poškozeny v květnu na Sachsenringu. Podobnému problému čelí další stáj s vozy Lamborghini, All-Inkl.com, který žádal švýcarské týmy o pomoc, aby mohl závodit s oběma vozy v následujícím závodě.

Othmar Welti (výkonný ředitel): „Situace je docela vážná. Nebyli jsme schopni závodit v Silverstone, plánovali jsme využít čas k opravě škod a přípravě vozidel do špičkového stavu. Nicméně to není možné bez potřebných náhradních dílů. All-Inkl.com nás skutečně požádal o pomoc s náhradními díly. Rádi jsme jim pomohli, jakmile bylo jasné, že nebudeme závodit ve Španělsku. Pochopitelně jsme nebyli schopni dodat nové díly, takže jsme je vzali z jednoho z našich poškozených vozů."

„Nyní to vypadá, že znovu budeme startovat v posledním evropském závodě na jihu Francie. Nemůžeme se dočkat až zase budeme závodit. Vždyť proto se účastníme šampionátu GT1“ uvedl dále ředitel švýcarské stáje.

Vůz posádky Wendlinger/Kox
Othmar Welti