Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nešťastná kolize vyřadila Janákův tým ze hry

Nešťastná kolize vyřadila Janákův tým ze hry

Třetí zatáčka se stala osudnou Murciélagům švýcarského týmu.

O účasti Swiss Racing Teamu v mistrovském závodě FIA GT1 na Sachsenringu bylo rozhodnuto úvodních sekundách. Hromadná kolize krátce po startu vyřadila obě Lamborghini švýcarského týmu ze hry. Pro Jiřího Janáka to tak byl již třetí závod, kterému mohl jen bezmocně přihlížet z boxu.

Měla to být jasná bitva o body. Po včerejším Nilssonově výletu do bariér měli mechanici plné ruce práce, aby opravili rozbořenou fasádu vozu a přišli na příčinu nečekaných technických problémů. V týmu Swiss Racing se proto pracovalo dlouho do noci a tato námaha přinesla ovoce. V ranním warm upu se vůz choval jak vyměněný a jezdci si jej jen pochvalovali. I když je čekal start ze zadních pozic, věřili, že při troše štěstí by si nějaký bod mohli konečně ukořistit. „Úpravy na voze byly opravdu znatelné. V sobotním závodě to bylo neskutečné trápení, auto bylo strašně nedotáčivé, takže na neděli jsme zapracovali na nastavení. To se hned odrazilo i na časech, kdy se mi ve warm-upu podařilo zajet osmý čas. Opravdu jsem z auta měl dobrý pocit. O to víc mě mrzí, že si nás smůla opět našla,“ zklamaně zkonstatoval Jiří Janák, který celé situaci přihlížel boxu. Svého střídání se tak podobně jako před týdnem v Algarve nedočkal.

Krátce po letmém startu inkasoval ze zadu šťouchanec Karl Wendlinger, který se okamžitě začal točit a byl to právě jeho týmový kolega z druhého vozu Max Nilsson, který se mu v rychlosti neměl kam vyhnout. Pro šéfa týmu Othmara Weltiho se tak udála menší katastrofa. Obě auta jsou navíc značně poškozená, jako dar z nebe proto přichází třítýdenní přestávka, po které se kolotoč FIA GT1 přesune na Britské ostrovy.