Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Barrichello dorazil do Austrálie na poslední chvíli

Barrichello dorazil do Austrálie na poslední chvíli

Brazilský závodník se výrazně zdržel na letišti v Buenos Aires.

Rubens Barrichello zažil noční můru, když málem nestihl úvodní podnik sezóny. Pilot Williamsu měl naplánovaný let z Buenos Aires, ten byl však zrušen z důvodu selhání komunikačních systémů na letišti.

Brazilec se chtěl vydat lodí do Uruguaye, ale letiště v argentinské metropoli se mělo otevřít do 24 hodin. Rozhodl se tedy k návratu a nakonec odletěl, byť s patnáctihodinovým zpožděním. Není divu, že se mu po přistání v Melbourne ulevilo.

"Konečně jsem tu. Říkali, že řídící věž měla problém s rádiem, já se dostal do Argentiny svým letadlem a plánem bylo opustit letadlo a dostat se na normální let Qantas," popsal Barrichello situaci novinářům.

"Pyžamo jsem měl už v letadle, které bylo venku a pak po třech hodinách řekli: 'Budete muset vystoupit,' a jakmile jsem vystoupil, řekl jsem: 'Páni, tohle bude problém.'

Při návratu zpátky jsem pak slyšel člověka v autobuse říkat, že to bude nejméně na 12 hodin, tak jsem si řekl 'To je noční můra.' Zkusil jsem každého. Volal jsem Markovi, abych věděl, zda mi může pomoct s Qantas. Volal jsem každému, komu jsem mohl. Zavřeli letiště. Nemohl jsem odletět svým letadlem, nemohl jsem dělat nic a to je důvod, proč jsem tweetoval.

Chystal jsem se na cestu lodí do Uruguaye trvající tři a půl hodiny, pak na let do Santiaga a odtamtud letět sem. Vzal jsem si taxi do přístavu, ale bylo mi řečeno, abych to nedělal, protože jsme slyšeli, že letiště bude znovu otevřeno, tak jsem šel zpět. Naštěstí řekli, že to nebude trvat déle než 24 hodin a nakonec jsem tam byl hodin patnáct," vyprávěl svůj příběh Barrichello.

"Byl jsem jako jeden z těch lidí na videu, sedících tam se šálkem kávy v ruce a čekajících na let. Lidé se odloučili od faktu, že jsem závodní pilot čekající tu sám. Uprostřed toho všeho mezi lidmi kříčícími 'Kdy letíme? Kam půjdeme?' přicházeli a žádali o podpis. Byla to taková noční můra. Když jsem se konečně dostal na místo, spal jsem celých třináct hodin."

"Nikdy nepřišlo v úvahu, abych zmeškal závod, i kdybych tam měl doplavat," dodal.

Barrichello také odmítl, že by se na něm mohla podepsat změna časového pásma kvůli pozdnímu příjezdu.

"V neděli budu v pohodě. Poslední noc jsem spal dobře, ale pouze od jedné do šesti ráno, tak se cítím trochu nejistě. Ale po 19 letech jsem si docela zvykl na časové posuny, takže budu v pořádku, ale dnes jsem unavený. Jedinou pozitivní věcí je, že jsem vynechal své včerejší PR závazky."