Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Buttona nechává jeho čas chladným, pochvaluje si spolehlivost

Buttona nechává jeho čas chladným, pochvaluje si spolehlivost

Hamilton: "Zda jsme, či nejsme konkurenceschopní, poznáme zítra."

Jenson Button ujišťuje, že jeho nejlepší čas v druhém pátečním tréninku na Velkou cenu Austrálie má nulovou vypovídající hodnotu, pochvaluje si však zlepšenou spolehlivost monopostů McLaren.

"Že máme spolehlivost a to je skvělé," odpověděl Button na dotaz, co si z dnešního dne odnáší. "Tu jsme v zimě neměli, čili je skvělé, že máme konečně auto, se kterým můžeme odjet tolik kol, kolik jsme si přáli. Můžeme pracovat na nastavení a zlepšovat vůz. Čili pozitivní den.

Nevidím smysl ve zkoumání časů. Každý dělá něco jiného a je zde příliš mnoho proměnných, s KERSem a zadním křídlem. Nenecháváme se unést. Byl to pozitivní den, jelikož jsme byli schopni odjet spoustu kilometrů a získat z vozu dobrý pocit při různě naplněné nádrži s palivem."

Button mimo to potvrdil, že chování pneumatik Pirelli se na trati v Melbourne zlepšilo v porovnání s předsezónními testy.

"Konzistentnost pneumatik je lepší," pokračoval. "Není to jednoduché, stále dochází k degradaci, ale je to lepší než v testech. Nevím, jestli je to tak i u ostatních."

Také Hamilton hodnotí první den v Austrálii pozitivně, vůz se podle něj zatím zdá konkurenceschopnější než v zimních testech.

"Soustředili jsme se pouze na svůj program a nemám ponětí, co dělali ostatní," řekl Hamilton. "Z našeho monopostu mám pocit určitého zlepšení od minulých testů, což je pozitivní. Na to, zda jsme, či nejsme konkurenceschopní, budeme muset počkat do zítřka."