Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton ujistil, že zůstává plně zavázaný McLarenu

Hamilton ujistil, že zůstává plně zavázaný McLarenu

Že by mohl tým z Wokingu někdy opustit, ale zcela nevyloučil.

Lewis Hamilton se vyjádřil, že zůstává do budoucna plně zavázaný týmu McLaren, ačkoli je před týmem z Wokingu možná další problematický začátek sezóny, poté co se trápil v předsezónních testech s radikálním řešení svých výfuků.

Další potenciálně špatný rok v podání britského týmu rozvířil spekulace, že by Hamilton mohl po vypršení svého kontraktu v roce 2012 McLaren opustit, pokud mu nebude nadále schopen poskytnout mistrovský vůz.

Před startem Velké ceny Austrálie však Hamilton sdělil, že myslí pouze na budoucnost u McLarenu, a sešel se se šéfem týmu Martinem Whitmarshem, aby ho o své podpoře ujistil.

"Dnes jsem mluvil s Martinem, jelikož jsem ho chtěl ujistit, že jsem tady v McLarenu, že jsem zavázaný týmu, zavázaný vítězení," cituje Hamiltona agentura Press Association.

"Tady je mé srdce a mysl. Nemyslím na odchod jinam, mí lidé nikde nechodí a nevedou žádná jednání. Snažím se vcítit do pozice ostatních, chápat, jak se cítí. Myslím, že je to důležité.

Dokážu si představit, jak bych se cítil, kdybych slýchával historky o tom, že za mě hledají náhradu. Byl bych naštvaný a rozptýlený a tak nějak jsem se domníval, že by toto mohl být ten případ. Čili chtěl jsem to dát jasně najevo a proto jsem mluvil s Martinem."

Britský pilot nicméně zcela nevyvrátil, že by jednou mohl přestoupit do jiného týmu.

"Samozřejmě, budu ve Formuli 1 nějakou dobu a nikdy nevíte, jakým směrem vás vítr zavane," uvedl. "Jak jsem řekl, pro tuto chvíli jsem zavázaný tomuto týmu a snažím se ho udělat co možná nejúspěšnějším. Cítím, že to můžeme dokázat."