Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton nadšený pokrokem McLarenu

Hamilton nadšený pokrokem McLarenu

Britský tým se katapultoval mezi favority.

Lewis Hamilton je nadšený z toho, že v úvodní Velké ceně Austrálie vybojoval druhé místo. McLaren totiž před tímto víkendem udělal velký krok vpřed, jelikož jeho forma v zimních testech nevypadala zrovna nadějně.

McLaren upustil od používání složitého systému výfuků, který nepřinášel nijak výraznou časovou výhodu, naopak byl zdrojem technických problémů. Tým z Wokingu proto do Melbourne přivezl jednodušší systém a také novou podlahu.

To se okamžitě projevilo na výkonnosti, piloti McLarenu byli po celý víkend rychlí a Hamilton si v kvalifikaci a v závodě vyjel druhé místo. Jeho týmový kolega Jenson Button se kvalifikoval na čtvrtou pozici a v závodě dojel po penalizaci šestý.

"Myslím, že tohle rozhodně můžeme vzít a být na sebe hrdí," řekl Hamilton. "Kluci odvedli skvělou práci v přípravě na tento víkend. Týden nebo dva zpátky jsme nečekali, že budeme někde blízko první pětky, odjíždět se druhým místem a vozem mnohem spolehlivější, to si myslím, že je pro nás skvělý úspěch.

V úvodu závodu jsme Seba (Vettela) rozhodně stahovali. Strategie je samozřejmě tím, na čem můžeme pracovat, ale mám dobrou rychlost a já už se těším na další závod."

Hamilton dojel na druhé pozici i přesto, že se během závodu na jeho voze uvolnila podlaha.

"To prkno a část podlahy jsou obrovsky poškozené. Nevím, kdy se to stalo. Ztrácel jsem kvůli tomu docela dost na přítlaku, takže jsem se snažil dovézt auto domů na bodech, ty totiž pro pozdější fáze roku potřebujeme."

Brit také pochválil KERS McLarenu, díky kterému byl na startu schopen udržet druhé místo před útočícím Markem Webberem.

"Celkem dost jsem protočil kola, nebylo nic, co jsem mohl udělat, abych chytil Seba, ale díky KERSu jsem mohl udržet druhé místo," řekl Hamilton.