Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ferrari hledá příčiny pro nepřesvědčivý vstup do sezóny

Ferrari hledá příčiny pro nepřesvědčivý vstup do sezóny

Šéf týmu Stefano Domenicali volá po okamžité reakci.

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali se nechal slyšet, že tým z Maranella hledá důvody pro ne příliš přesvědčivý vstup do sezóny 2011 a hodlá okamžitě zareagovat.

V úvodní Velké ceně Austrálie zajeli Fernando Alonso a Felipe Massa pouze čtvrté a deváté místo (sedmé po diskvalifikaci Sauberu), přitom po zimních testech byla italská stáj považována za jednoho s favoritů a nejbližšího soupeře Red Bullu.

Domenicali namísto cesty do Malajsie, dějiště další velké ceny, zamířil do Evropy, aby s týmem prošetřil příčiny neuspokojivé výkonnosti. Přiznal, že jej průběh australského víkendu zklamal.

"Nemá smysl popírat, že odjíždíme z Austrálie s pocitem zklamání," řekl Domenicali. "Naše výkonnostní úroveň se nemohla rovnat s nejlepšími, zvláště s red bully. Nyní musíme vše pečlivě prozkoumat, abychom zjistili, co nám zamezilo dosáhnout konkurenceschopnosti, jakou jsme o tomto víkendu očekávali."

Alonso měl problémy se zahřátím předních pneumatik, stejně jako Massa, který předvedl hodiny ihned po vyjetí z boxů během sobotní kvalifikace. Podle Domenicaliho bude potřeba monopostu Ferrari dodat přítlak.

"Musíme okamžitě reagovat, hned od příštího závodu v Malajsii," řekl Domenicali. "Jedním z hlavních témat je úroveň přítlaku na předku vozu - musíme zjistit, proč jsme na trati nedostali to, co bylo predikováno daty. Jedním z mála světlých bodů byla spolehlivost, zvláště pokud jde o motor a KERS."

Alonso nicméně ujišťuje, že cílem letošní sezóny Formule 1 není nadále nic menšího než mistrovský titul.

"Abyste získali titul, potřebujete 13,4 bodů na závod," řekl Španěl. "Já jich mám 12, čili to je skoro průměr. Ano, ztratil jsem body na Hamiltona a Vettela, ale získal jsem na další dva soupeře v boji o titul, Webbera a Buttona.

Udělali jsme něco špatně, protože po celou zimu jsme byli sekundu před Toro Rosso, Sauberem a Renaultem, a nyní jsme s nimi bojovali."