Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Hamilton "zcela ohromen" svým vítězstvím

Hamilton "zcela ohromen" svým vítězstvím

Brit se však málem ani nedostal na startovní rošt.

Lewis Hamilton řekl, že je "zcela ohromen" svým dnešním vítězstvím ve Velké ceně Číny.

Pilot McLarenu využil lepší strategie k tomu, aby v závěru závodu na čerstvějších pneumatikách předjel vedoucího Sebastiana Vettela a dojel si pro své první vítězství od loňské Velké ceny Belgie.

"Jsem zcela ohromen," radoval se Hamilton. "Připadá mi to dlouho, co jsem tu naposledy seděl. Jsem hrdý a vděčný za všechnu tu dřinu, kterou jsem do toho vložil. Budu se nadále snažit a těším se na spoustu dalších takových, jako tento."

Hamilton přiznal, že sada měkkých pneumatik, kterou si ve včerejší kvalifikaci pošetřil, přinesla své ovoce.

"Myslím, že dnes ta strategie, se kterou jsme šli včera do kvalifikace, rozhodně pomohla. Naše nové měkké pneumatiky zjevně vydržely trochu déle než těm vpředu.

Bylo to docela dost věcí, které se sešly. Zastávky v boxech byly fantastické, chlapci se snažili zlepšovat, auto jelo skvěle.

Já se snažil příliš nenamáhat pneumatiky a zrychlovat. Kluci přede mnou museli hodně předjíždět. Palec nahoru chlapcům v továrně, kteří vložili srdce do toho, aby bylo auto takové, jaké během závodního víkendu je. Je to úžasný pocit."

Hamilton měl přitom velké štěstí, že se vůbec dostal na startovní rošt. Před závodem totiž z jeho vozu unikla trocha paliva a mechanici museli v extrémně krátkém čase problém vyřešit. Brit pak na poslední chvíli najel na startovní rošt, přičemž na jeho voze stále chyběly některé části karoserie.

"Nemyslím, že ustaraný je to, co se mi honilo hlavou. Nejsem si jistý, co se dělo, ale posundávali jsme dost částí karoserie. Věděli jsme, že zbývá šest minut a při dvou minutách se to naštěstí všechno dalo velmi rychle dohromady.

Pro mě je ale samozřejmě důležité zůstat v klidu, protože to se odrazí také na klucích v garáži. Jim se podařilo to auto zprovoznit, což je nejdůležitější."

Šampion z roku 2008 také podotkl, že se McLaren musí nadále snažit a dohnat Red Bull především v kvalifikacích.

"Myslím, že před sebou samozřejmě máme ještě dlouhou cestu. Pracujeme velice tvrdě na tom, abychom snížili svůj odstup. Co do závodního tempa jsme na tom celkem podobně, ale v kvalifikaci nás čeká ještě dost práce."