Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Fernando Alonso prodloužil smlouvu s Ferrari

Fernando Alonso prodloužil smlouvu s Ferrari

Španěl zůstane v týmu minimálně následujících pět let.

Fernando Alonso prodloužil smlouvu s týmem Ferrari a zůstane v něm minimálně do roku 2016.

Dvojnásobný mistr světa se k týmu z Maranella připojil v loňské sezóně a hned skončil v celkovém hodnocení na druhém místě. Zároveň přiznal, že by ve Ferrari chtěl také svou kariéru zakončit.

Alonso původně podepsal s týmem smlouvu do konce roku 2012, jenže nyní je jasné, že minimálně i v dalších pěti letech bude oblékat červenou kombinézu Ferrari.

"Je velkým potěšením prodloužit smlouvu s jezdcem, který i za nejtěžších podmínek dokazoval svou vítěznou mentalitu," řekl prezident Ferrari Luca di Montezemolo.

"Fernando má po technické i osobní stránce všechny potřebné vlastnosti, aby hrál významnou roli v historii Ferrari a doufám, že ji velmi brzy obohatí o další vítězství."

Alonso k tomu dodal: "Jsem velmi šťastný, že jsem dosáhl této smlouvy. Okamžitě se ve Ferrari cítím uvolněněji a nyní to je jako moje druhá rodina.

Mám velkou důvěru v muže a ženy, kteří pracují v Maranellu, a v ty, kteří je vedou. Bylo pro mě proto přirozené prodloužit na dlouhou dobu svůj vztah s týmem, u kterého bez pochyb jednoho dne zakončím svoji kariéru ve Formuli 1."