Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Také Perez věří, že bude v Kanadě startovat

Také Perez věří, že bude v Kanadě startovat

Mexičan byl po dvou nocích v pořádku propuštěn z nemocnice.

Sergio Perez cítí, že je v dobré fyzické kondici, aby mohl startovat v nadcházející Velké ceně Kanady, která se jede za dva týdny.

Mexičan přestál v kvalifikaci na monackou velkou cenu těžkou havárii na výjezdu z tunelu, když nejprve při brzdění do šikany ztratil kontrolu nad svým sauberem, trefil svodidla na vnější straně a následně ve vysoké rychlosti narazil do bariéry oddělující trať od obslužné komunikace.

Perez byl následně převezen do Nemocnice princezny Grace, kde strávil dvě noci na pozorování. Lékaři jej však v pondělí propustili s prohlášením, že pilot Sauberu je v pořádku, přičemž při nehodě utrpěl pouze otřes mozku a pohmoždil si nohu.

"Cítím se dobře. Trochu mě bolí noha a krk, ale to vychází ze svalů a není to nic, čeho bych se měl obávat," řekl Perez.

"V neděli jsem měl ještě trochu závratě, ale to je všechno. Díky bohu, že jsem zdravý a už se těším, že se brzy zase vrátím do vozu.

V nemocnici se o mě starali velice dobře. Chtěl bych za to poděkovat veškerému personálu a také chci poděkovat všem ostatním, kteří se o mě báli, lidem z týmu, kteří se na mě přišli podívat, a také dalším návštěvám. Také má rodina byla se mnou. Chci vyjádřit své díky za všechny ty zprávy, které mi přišly. Jsem velice vděčný za všechnu tu podporu a je mi líto, že jsme neodpověděl na všechny ty zprávy. Bylo jich tolik a můj telefon se velmi rychle vybil."

Na otázku, zda věří, že bude pro závod v Kanadě fit, Perez odpověděl: "Ano, jsem si docela jistý, že v Montrealu pojedu."

Na dotaz, co má v plánu pro několik následujících dní, Mexičan dodal: "To je velice prosté, všechno pro to, abych mohl v Kanadě jet."

Perez také prozradil, že si zcela nepamatuje, co se v monacké kvalifikaci přesně stalo: "Pamatuji si, jak jsem začal třetí část kvalifikace, a také něco z té nehody. Chybí mi z toho některé vzpomínky na to, co se stalo po prvním nárazu, a na záchranné procedury.

Ani nevím, co tu nehodu způsobilo. Můj závodní inženýr mi řekl, že s vozem nebyl žádný problém. Mohu jen hádat, že jsem byl asi trochu mimo ideální stopu nebo jsem brzdil na hrbolu."