Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Perez je přesvědčen o své účasti ve Velké ceně Kanady

Perez je přesvědčen o své účasti ve Velké ceně Kanady

Mexičana zítra čekají lékařské testy FIA.

Sergio Perez nepochybuje o tom, že je po své havárii v Monaku dostatečně fit, aby mohl o tomto víkendu závodit ve Velké ceně Kanady.

Mexičan strávil po ráně do bariéry v kvalifikaci dva dny v monacké nemocnici, přičemž vyšetření u něho zjistila otřes mozku a natažené stehno.

Perez se však ze své nehody zotavil rychle a ze zítřejších lékařských testů FIA, které na něj čekají, nemá velké obavy.

"Všechno je v pohodě," řekl pilot Sauberu v rozhovoru pro Mexico Today. "Doufám, že budu schopen o tomto víkendu v Montrealu závodit, těším se.

Byla to docela velká rána, ale to k tomu patří a naštěstí se nic vážného nestalo. Při nehodě jsem ztratil vědomí, ale těším se na další závod.

Jsem úplně v pohodě, jenom to trochu bolí, ale teď už to ustupuje a já se vážně zotavuji docela rychle. Ta havárie? Nemohu uvěřit tomu, že se to stalo jen pár dní dozadu, ale já mám teď velkou motivaci."

Na otázku ohledně své jistoty úspěšného zvládnutí lékařského testu FIA Perez odpověděl: "Musím jenom projít vyšetřením a cítím, že budu pro testy stoprocentně připravený.

Těším se na svou další velkou cenu. Těším se, že získám nějaké body, že získám nějaké body pro tým a dostanu se do dobrého tempa. Jsem na to připravený."

Při zpětném ohledu na svou monackou havárii Perez prozradil, že při výjezdu z tunelu lehce vyjel do špinavé stopy, když měnil některá nastavení na svém volantu.

"V tunelu jsem měnil nějaké věci a vyjel jsem trochu zeširoka ke zdi. Myslím, že jsem vyjel na špinavou stranu tratě, takže když jsem zabrzdil, ztratil jsem kontrolu nad zadní částí auta a pak už jsem s tím nemohl nic dělat.

Během nehody jsem jen myslel na to, abych byl schopen druhý den závodit. Bohužel, to se nestalo, byla to dobrá příležitost."