Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton unikl postihu za své chování ke komisařům

Hamilton unikl postihu za své chování ke komisařům

Brit mohl podle FIA dostat zákaz startu v šesti závodech.

Prezident FIA Jean Todt řekl, že Lewis Hamilton unikne postihu za své jednání po Velké ceně Monaka, pilot McLarenu se totiž za své chování dodatečně omluvil.

Hamilton se v Monaku naštval poté, co byl penalizován za kolize s Felipem Massou a Pastorem Maldonadem, a ve svém rozzuření zavtipkoval, že důvodem k jeho častému trestání by mohla být i barva jeho kůže.

Mistr světa z roku 2008 se však později za své chování monackým sportovním komisařům osobně omluvil a následně napsal omluvný dopis také FIA. Todt proto rozhodl, že Brit nebude nijak dále potrestán, přestože přiznal, že jeho komentáře nebyly vhodné.

"Snažím se mezi všemi udržet dobrou harmonii," řekl Todt v rozhovoru pro The Telegraph. "Snažil jsem se vyhnout kontroverzi. Mohl jsem ten dopis zveřejnit, ale bylo to mezi ním a FIA.

Má kancelář byla hned vedle komisařů. Pokaždé, když jsem za nimi šel, jsem se vyhýbal nějakým komentářům. To, co Lewis udělal, pro mě bylo neakceptovatelné, ale nechtěl jsem reagovat přehnaně.

Mohl jsem požádat náš soudní dvůr, aby ten problém vyřešil, ale ten případ jsme nikdy oficiálně neotevřeli. On se přišel komisařům omluvit. Přišel se svým otcem.

Možná by bývalo bylo lepší postavit ho před soud, dát mu zákaz na šest velkých cen. Ale on mi napsal a já jsem napsal jemu a je to za námi."

Hamilton se kromě omluvy komisařům a dopisu FIA omluvil také na svém Twitteru.