Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Valencie závodní premiérou pro střední směs pneumatik

Valencie závodní premiérou pro střední směs pneumatik

Pirelli přiveze pneumatiky testované během tréninku v Kanadě.

Nadcházející Velká cena Evropy bude prvním letošním závodem, ve kterém jezdci budou mít k dispozici střední směs pneumatik Pirelli.

Italský výrobce gum přiveze do Valencie stejnou specifikaci, kterou úspěšně otestoval během pátečního volného tréninku v Kanadě.

Střední směs pneumatik, označená bílou barvou, bude ve zvolené dvojici tou tvrdší, vedle ní budou mít jezdci k dispozici také žlutou, tedy měkkou směs.

Podle prohlášení Pirelli má střední směs vydržet méně než tvrdá, se kterou jezdci závodili ve Velké ceně Španělska, rozhodně by ale neměla poskytovat takovou výkonnost jako pneumatika měkká.

"V dosavadním průběhu letošní sezóny jsme viděli několik fantastických městských závodů, přičemž Kanada byla jedním z vrcholů roku, takže doufáme, že Valencie bude v tomto duchu pokračovat, ačkoliv je tu tradičně obtížné předjíždět," řekl Paul Hembery, ředitel oddělení motorsportu u Pirelli.

"Opotřebení pneumatik by na tomto okruhu mělo být celkem vysoké vzhledem k jeho profilu, povaze povrchu a také povětrnostním podmínkám, mělo by být horko.

Pro všechny tyto důvody jsme zvolili střední a měkké pneumatiky, které by týmům měly poskytnout výdrž na dobré úrovni, spoustu možností strategie a okolo sekundy na kolo rozdílu mezi oběma směsmi.

Bílé pneumatiky PZero byly oproti původní specifikace malinko pozměněny, aby vydržely trochu víc, což jde ruku v ruce se změnami, které jsme provedli na Stříbrné PZero pneumatice ve Španělsku, a je to směs, kterou týmy testovaly během pátečního volného tréninku v Kanadě, takže nám poskytly spoustu užitečných informací."