Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Hamilton je u McLarenu spokojený, tvrdí Whitmarsh

Hamilton je u McLarenu spokojený, tvrdí Whitmarsh

Šéf stáje z Wokingu popřel spekulace o Britově přestupu k Red Bullu.

Šéf stáje McLaren Martin Whitmarsh popřel spekulace o tom, že by Lewis Hamilton nebyl u týmu spokojený a chtěl odejít.

Šampion z roku 2008 se o víkendu Velké ceny Kanady setkal se šéfem týmu Red Bull Christianem Hornerem, načež se v médiích objevily spekulace o tom, že mladý Brit není u McLarenu spokojený a zvažuje své jiné možnosti.

Whitmarsh však tvrdí, že McLaren v tuto chvíli nemá v plánu svou současnou jezdeckou dvojici měnit.

"Obecným vyjádřením je, že máme v týmu dva skvělé jezdce," řekl Whitmarsh. "Myslím, že jsou v tomto týmu rádi, oba chtějí vyhrávat a můžete je vidět spolu závodit, mají auta, se kterými to mohou dokázat.

My s nimi budeme o budoucnosti mluvit, až přijde čas, ale v tuto chvíli neplánujeme jinou jezdeckou dvojici.

Máme veliké štěstí, že máme dva skvělé jezdce, jsou skvělí spolu s týmem, jsou skvělí spolu dohromady a já myslím, že, jak se bohužel o minulém závodním víkendu stalo, pokud se vám dva jezdci srazí a jeden potom nedojede, není to to, co chcete... řekl bych ale, že když se na to zpětně podíváte, vztah mezi těmi dvěma jezdci byl po takovém incidentu pozoruhodně silný.

Lewis se nakonec rozhodne sám, kam půjde, ale já myslím, že je u McLarenu rád. Lewis bude jakožto špičkový jezdec spojován s jakýmkoliv týmem, o kterém si média myslí, že si jej může dovolit nebo naplnit jeho očekávání.

Já nevěnuji moc pozornosti tomu, co se píše v médiích, podle mých zkušeností to není dobrý informátor o tom, co se z pohledu jednání s jezdci děje."

Whitmarsh také věří, že Hamilton se po dvou náročných víkendech v Monaku a v Kanadě dokáže vrátit zpátky do dobré formy.

"Po Monaku jsem s ním mluvil, šlo ale především o to, co se stalo mimo vůz, ne v něm. On je závodník, nepotřebuje moc rad ode mě.

Viděl jsem ho pár dní dozadu a je v dobré formě. Vím, že není rád, že nevyhrává, poslední dva závodní víkendy si zrovna neužil, ale já jsem si jistý, že se na tenhle bude těšit."