Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bitva o titul skončila, připouští Webber

Bitva o titul skončila, připouští Webber

Australan místo stahování náskoku Vettela v Monze nedojel.

Mark Webber přiznal, že v této fázi sezóny už reálně bojuje pouze o druhou pozici v celkové klasifikaci, nikoliv o titul, přestože jeho týmový kolega a lídr průběžného pořadí Sebastian Vettel řekl, že jej ještě k obhajobě čeká dlouhá cesta.

Vettel i navzdory pesimistickým předpokladům opanoval Velkou cenu Itálie a získal tak své osmé vítězství v sezóně, díky kterému navýšil svůj náskok v čele šampionátu na 112 bodů. V nadcházejícím závodě v Singapuru již navíc může slavit titul, pokud se mu povede na soupeře najet ještě 13 bodů.

"Seb znovu vyhrál závod a ačkoliv ještě není šampionem, všichni už teď v podstatě bojujeme o druhé místo," napsal Webber ve svém sloupku pro web BBC.

Webber v Monze zaznamenal první odstoupení od loňské Velké ceny Koreje, když ve snaze předjet Felipeho Massu s Brazilcem kolidoval a následně bez předního křídla vylétl v zatáčce Parabolica mimo trať a havaroval.

"Velká cena Itálie byla jedním z těch závodů, které vám připomenou, jak na nic je nedojet. Byla to už nějaká chvíle, ale je to tak frustrující pocit, jak pro vás, tak pro tým, po té vší snaze, kterou jsme do toho dali. V Monze to navíc bylo dvojnásobné zklamání, protože vůz byl lepší než za celý rok.

V prvních několika kolech byl fenomenální a já se trochu nechal unést, když jsem se probíjel polem. S Felipem Massou jsem měl být daleko trpělivější.

Na to předjetí jsem rozhodně měl, ale najel jsem na obrubník a kolidovali jsme. Pak jsem nemohl dostat vůz zpátky do boxů, protože se mi něco zaseklo pod autem a já jel v Parabolice rovně do bariér."