Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Zajel jsem snad nejlepší finálové kolo roku, říká Alonso

Zajel jsem snad nejlepší finálové kolo roku, říká Alonso

Přesto Ferrari zaostalo za Red Bullem a McLarenem

Jezdci Ferrari se dnes v kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru seřadili na pátém a šestém místě. Pátý Alonso ztratil necelou desetinu na duo od McLarenu a půl vteřiny na Vettelovu pole position.

Španěl je se sebou spokojený. „Myslím, že jsem zajel snad nejlepší finálové kolo roku. Jel jsem na 120 procent a riskoval v některých zatáčkách, ale jedině tak jsem mohl doufat, že se udržím na nejlepších příčkách,“ popsal.

„Kdybych jel normálně, získal bych stejnou pozici, ale na McLaren bych ztratil půl vteřiny, a ne desetinu.“

Do zítřejšího závodu si věří. „Jsem přesvědčený, že dostat se na stupně vítězů je v našich silách. Většinou si v závodě vedeme lépe než v kvalifikaci.“

Felipe Massa na šesté příčce zaostal za týmovým kolegou o celou vteřinu. „Šesté místo rozhodně není výsledek, na který bychom si mysleli, ale musíme ho akceptovat,“ poznamenal Brazilec.

Týmová strategie pro závod nebude nijak objevná. Vytřískat maximum ze startu a pak sledovat chování pneumatik.

„Když se podíváme na to, kolik ztrácíme na pole position, dá se říct, že na trati s vysokým přítlakem a nejměkčích pneumatikách jsme se vrátili tam, kde jsme byli například v Německu nebo Maďarsku. Ve Spa a na Monze jsme trpěli mnohem víc,“ podotkl Pat Fry.

Ještě před kvalifikací se v padoku objevily spekulace, že by Red Bull a Ferrari, vzhledem ke svému závodnímu tempu, mohli vsadit na měkčí pneumatiky a tři zastávky v boxech.