Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa nechce Hamiltonovy manévry s FIA řešit

Massa nechce Hamiltonovy manévry s FIA řešit

Na brífinku jezdců prý britský jezdec měl přijít na přetřes.

Felipe Massa podle svých slov nemá v plánu na setkání jezdců a FIA řešit chování Lewise Hamiltona na trati, přestože měl v Singapuru s britským jezdcem kolizi.

Minulý týden se objevily informace o tom, že by jezdci chtěli na brífinku o víkendu Velké ceny Japonska Hamiltonovy manévry probrat.

Massa však tvrdí, že je pro něj singapurský incident uzavřený, neboť byl Hamilton za své počínání na trati penalizován průjezdem boxovou uličkou a dostal tak důvod o svém chování na trati přemýšlet.

"Nemám, co k tomu říct, protože za všechno, co dělá, platí," řekl Massa v rozhovoru pro Autosport. "FIA dělá to, co je v pravidlech. Když způsobíte nehodu, nebo nejedete tak, jak se má, dostanete penalizaci průjezdu boxy. A on penalizaci průjezdu boxy dostal. Abych pravdu řekl, už je načase, aby se poučil."

Předseda Asociace jezdců Formule 1 (GPDA) Rubens Barrichello rovněž dodal, že o Hamiltonovo počínání nemá obavy a nečeká, že by se o tomto tématu na setkání jezdců mluvilo.

"Nemyslím si, že se tak stane," řekl Brazilec. "Řekl bych, že si to někdo vymyslel. Během brífinků mluvíme o všem možném a pak se sejdeme v rámci GPDA sejdeme a projednáváme to trochu víc.

Hodně se toho ale namluvilo o tom, co Michael Schumacher udělal Lewisovi v Monze a že to bylo nefér. Když se to pak vytáhlo na brífinku, nikdo k tomu nic neřekl. Jsou to jen řeči. Nemyslím si, že tam bude něco o tom, co se stalo v Singapuru."

Massa dodal, že nemá v úmyslu o tomto tématu diskutovat ani s Hamiltonem osobně, avšak učinil by tak, pokud by jej s tímto záměrem Brit oslovil.

Brazilec se navíc nechal slyšet, že kdyby měli oba v dané situaci opačné role, býval by se omluvil, a že jej Hamiltonův nezájem promluvit si s ním jenom přidal na jeho frustraci.

"Zkoušel jsem si s ním promluvit, ale on se mnou mluvit nechtěl," řekl Massa. "Proto jsem byl zklamaný, protože kdybych já byl na jeho místě, omluvil bych se. Byl jsem zklamaný a snažil jsem se si s ním promluvit mimo média. Když jsem ho tam pak viděl (podávat televizím rozhovory), udělal jsem, co jsem udělal, protože jsem očekával odlišnou reakci.

Nepůjdu si za ním o tom promluvit. Já nic neudělal, abych byl upřímný, prostě jsem měl v závodě defekt, takže jsem s ním neměl o čem mluvit. Pokud si se mnou přijde promluvit on, bude to v pohodě."

Brazilec byl dotázán také na radiovou zprávu od svého závodního inženýra Roba Smedleyho, který Massovi řekl, aby Hamiltonovi co nejvíce zničil závod. Massa však říká, že nešlo o žádný špatný úmysl.

"Když si otevřete rádio kohokoliv, uslyšíte zvláštní věci. Rob mi to říkal, aby mě motivoval, ne za účelem zničit někomu závod. Navíc, i kdyby to po mně chtěl, neudělal bych to."