Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa znovu naštvaný po dalším incidentu s Hamiltonem

Massa znovu naštvaný po dalším incidentu s Hamiltonem

"Měla by se tím zabývat FIA. Je jediná, kdo se tím zabývat může."

Felipe Massa má po Velké ceně Japonska další důvod být rozzlobený. I v závodě v Suzuce s ním totiž kolidoval Lewis Hamilton. Brazilec přitom tvrdí, že by se Britovým chováním na trati měla zabývat FIA.

Massa a Hamilton se do kolize dostal před závěrečnou šikanou, když bojovali o čtvrté místo. Massa se pokusil předjet Hamiltona po vnější stopě, ten se však přesunul na stejnou stranu a došlo k lehkému kontaktu, při kterém pilot Ferrari přišel o kousek předního křídla a k poškození podlahy. FIA však kolizi posoudila jako závodní incident.

Hamilton se po závodě bránil tvrzením, že Massu neviděl, neboť je ve zpětných zrcátkách těžké něco vůbec zpozorovat.

"Jediné, co musím říct, je, že v zrcátkách nic nevidím, na rovince vibrují tolik, že jsem vůbec netušil, kde (Massa) je," vysvětlil Brit. "Možná je to něco, co můžeme vyřešit, jinak s ním ale nemám žádný problém."

Massa byl však po další vzájemné kolizi rozčilený a tvrdil, že jej Hamiltonova slova vůbec nezajímají.

"Abych pravdu řekl, nezajímá mě, co řekl. Jediné, co mě zajímá, je, co udělal. V zatáčce 130R byl tak pomalý a zůstal na pravé straně.

Já jsem byl daleko rychlejší, tak jsem se přesunul na levou stranu a brzdil tam. Zůstal jsem ve své stopě, on se přemístil a dotkl se mého auta. Víc k tomu není co říct. Co říká, mě nezajímá. Zajímá mě to, co říká federace a co dělá FIA.

Už letos penalizovali lidi za mnohem méně a tentokrát to neudělali. Je to podruhé za sebou po problému v kvalifikaci i v posledním závodě a po tom, co se stalo včera. A po spoustě dalších incidentů v tomto roce. FIA se tím musí zabývat. Je jediná, kdo se tím může zabývat."

Na otázku, zda by nebylo lepší si o problému promluvit s Hamiltonem osobně, Massa řekl: "Ne. On se nepoučí. Jak už jsem řekl, je mi to jedno. Závodím s ním i s kterýmkoliv jiným jezdcem stejně. Je mi to vážně jedno. On už prošvihl možnost si o tom promluvit, já se pokusil a on ne."

Massa přitom naznačil, že by o Hamiltonovi mohl mluvit s ředitelem závodů FIA Charliem Whitingem: "Možná až uvidím Charlieho, promluvím si s ním. Jinak k tomu teď ale není co říct."