Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber je zklamaný, že nevybojoval druhé místo

Webber je zklamaný, že nevybojoval druhé místo

Australan v závěru svedl napínavou bitvu s Lewisem Hamiltonem.

Mark Webber přiznal, že je zklamaný z toho, že v dnešní Velké ceně Koreje nevybojoval druhé místo. Nakonec totiž prohrál napínavou bitvu s Lewisem Hamiltonem.

Australan se v závěrečných kolech popral s pilotem McLarenu o stříbrnou pozici, nakonec ale neuspěl a musel se spokojit s nejnižším stupněm vítězů.

Jezdec Red Bull byl však rád, že se jeho týmu v Koreji podařilo obhájit mistrovský titul v Poháru konstruktérů.

"Dnes to byl den týmu," řekl Webber. "Konstruktérský titul je dnes obrovskou věcí. Já jsem zklamaný, že jsem dnes nedojel druhý. Při první zastávce jsme odvedli dobrou práci a dostali se do dobré pozice.

Safety car sjel všechny dohromady a my jsme při druhé zastávce udělali to nejhorší, co jsme mohli, jelikož jsme nezajeli dřív nebo později, ale ve stejnou chvíli (jako Hamilton - pozn. redakce).

V první kole jsem měl pěkný souboj a to bylo pro dnešek všechno. Těším se na další závod."

Webber, který ještě na své letošní vítězství čeká, řekl, že chce ve zbývajících třech podnicích letošní sezóny absolvoval perfektní víkendy.

"Myslím, že je třeba mít čistý, perfektní víkend," řekl Australan ke svým cílům. "Dnes je tu pro mě spousta pozitiv. Víme, jak citlivé to tu je, musíte zvládnout všechno, abyste vyhráli.

Pro mě dnes tedy spousta pozitiv, ale prvotní reakcí je trocha zklamání. Jsem si jistý, že až se zítra probudím, budu šťastný a budu se těšit na další závod."