Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber nechce, aby jej Vettel pouštěl před sebe

Webber nechce, aby jej Vettel pouštěl před sebe

Australan chce celkové druhé místo vybojovat vlastními silami.

Mark Webber na pokvalifikační tiskové konferenci řekl, že si nepřeje, aby mu jeho týmový kolega Sebastian Vettel přepouštěl pozice ve snaze pomoci mu vybojovat celkové druhé místo v šampionátu jezdců.

Ačkoliv Red Bull před víkendem naznačil, že by mohl Australanovi pomoci použitím týmové režie, Webber řekl, že takovou pomoc nechce.

"Nic se nezmění," řekl na tiskové konferenci Webber. "Tým o tom hodně mluvil, ale já ne. Po zbytek roku nechci od Sebastiana žádné pozice."

Webberovi aktuálně patří čtvrté místo v průběžném pořadí se ztrátou třinácti bodů na druhého Jensona Buttona.

Pilot Red Bullu si v kvalifikaci na Velkou cenu Indie vyjel třetí místo, na roštu však zaujme druhou pozici vedle kolegy Vettela, jelikož původně druhý Lewis Hamilton přijde kvůli penalizaci za nerespektování žlutých vlajek v pátečním tréninku o tři místa.

Webber přiznal, že mohl být o něco rychlejší, jeho poslední kolo však zhatily žluté vlajky vyvěšené kvůli havárii Felipeho Massy.

"Byla to pro nás pro všechny dobrá výzva. Je to dobrý okruh. Je obtížné určit strategii a pneumatiky pro jedno měřené kolo. Spousta týmů zkoušela různé styly, aby z vozu dostala víc.

Já jsem ve svém prvním, mém jediném kole mohl být rychlejší v prvním sektoru. Pak byly kvůli Felipemu vyvěšeny žluté vlajky."