Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa volá po úpravách obrubníků

Massa volá po úpravách obrubníků

Brazilec v kvalifikaci o obrubník poškodil zavěšení a havaroval.

Felipe Massa si postěžoval na podobu některých obrubníků na okruhu Buddh, v kvalifikaci totiž při přejezdu přes vyvýšený obrubník v osmé zatáčce poškodil zavěšení a havaroval.

Brazilec se v honbě za co nejrychlejším časem dostal v osmé zatáčce pravými koly za plochý obrubník, kde se nachází přídavný vyvýšený obrubník. Při jeho přejezdu přitom selhalo zavěšení pravého předního kola, Massa tak nebyl schopen zatočit do následující zatáčky a skončil v bariéře.

"Je to vysokorychlostní zatáčka, kde máte velice nízké obrubníky a pak tenhle 'salámový' obrubník," řekl po kvalifikaci Massa.

"Myslím, že když jedete takhle vysokou rychlostí, vůz poskytuje velký přítlak, k zemi je tlačen velkou silou a když trefíte něco betonového jako tohle, může vám selhat zavěšení a přesně to se stalo mně."

Massa přitom varuje, že se podobný incident může opakovat v zítřejším závodě, jelikož je přesvědčen o tom, že jeho chyba nebyla velká.

"Nepřejel jsem přes ten obrubník tak tvrdě, trochu jsem přes něj přejel a moje zavěšení to nevydrželo. Takže v závodě to může být problém."

Pilot Ferrari přitom radí, že širší obrubník by se do zmiňovaného místa hodil víc než dva obrubníky různých výšek.

"Myslím, že v takhle rychlé zatáčce je lepší mít skutečné obrubníky, trochu vyšší. To je jediná věc, která by se do budoucna měla změnit.

Myslím, že je důležité si o tom promluvit. Pro zítřek nemůžeme změnit nic, ale myslím, že pro příští rok by s takovými obrubníky mohli odvést lepší práci."

Massa po své havárii skončil v kvalifikaci na šestém místě, z čehož byl zklamaný, neboť je přesvědčen o tom, že jeho vůz měl na víc.

"Jsem zklamaný, protože bych řekl, že jsme měli velkou šanci startovat s oběma vozy v první čtyřce. Nebylo to možné kvůli této havárii.

Jsem si jistý, že bych se v tom kole zlepšil a moje pozice měla být daleko lepší, než jaká je teď, a také jsem kvůli té nehodě přišel o jednu sadu měkkých pneumatik."