Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Penalizace byla nespravedlivá, stěžuje si Massa

Penalizace byla nespravedlivá, stěžuje si Massa

Brazilec nesouhlasí se závěrem, že je viníkem kolize s Hamiltonem.

Felipe Massa nesouhlasí s penalizací průjezdu boxovou uličkou, kterou dostal v dnešní Velké ceně Indie za kolizi s Lewisem Hamiltonem.

Dvojice se dostala do kontaktu již pošesté v letošní sezóně, když Hamilton na Massu zaútočil v nájezdu do páté zatáčky. Massa se ale nechtěl vzdát, pokračoval ideální stopou a s Britem se srazil. Později přitom odstoupil, když podobně jako v kvalifikaci polámal zavěšení levého předního kola o vyvýšený obrubník.

Brazilec je přesvědčen o tom, že vina za kolizi nebyla na jeho straně.

"Já to vidím tak, že jsem byl vpředu, brzdil jsem později než on a byl jsem vpředu, byl jsem také v místě, kde byla přilnavost, a pak jsem začal zatáčet a neviděl jsem ho na levé straně, protože byl za mnou," řekl Massa. "Trefil mě na zadní kolo. Takže, abych pravdu řekl, nechápu, proč jsem dostal penalizaci já. Je to vážně nepochopitelné."

Na otázku, zda je nyní s Hamiltonem ve sváru, Massa odpověděl: "Možná pro něj. Protože ve všech incidentech jde o to, že trefí mě. Takže, já jsem neudělal nic špatně. Jestli je to Lewis, nebo to není Lewis, ať je tam kdokoliv, udělal bych to samé."

Massa také popřel tvrzení, že se podíval do zrcátka, aby zjistil, kde pilot McLarenu je, a pak do něj úmyslně zatočil.

"Věděl jsem, že je na mé straně. Když jsem ale zabrzdil, tohle je důležité místo, ne když jste na rovince, když jsem zabrzdil, už nebyl na mé straně," vysvětloval Massa.

"Tak jsem zatočil, protože jsem brzdil později než on. Nechápu to, to mám ubrat a snad ho pustit, ne? Brzdil jsem později. On byl na špinavé straně.

Já jsem pak zatočil a on mě zezadu trefil. Netrefil mě zboku, nebo kolo na kolo. Kdyby to bylo kolo na kolo, nezavřel bych dveře."