Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Potvrzeno: Williams jedná s Räikkönenem

Potvrzeno: Williams jedná s Räikkönenem

Oznámení by údajně mohlo přijít již v Abu Zabí.

Spolumajitel Williamsu Toto Wolff potvrdil, že britský tým skutečně vede vážná jednání s bývalým šampionem Kimi Räikkönenem ohledně závodního angažmá v sezóně 2012.

"Ano, je to pravda," nechal se slyšet Wolff pro rakouský Kronen Zeitung. "Složka s názvem Kimi Räikkönen leží na stole."

"Nejde o žádnou show, vedeme seriózní jednání. Jde však pouze o jednu z několika možností, půjde o strategické rozhodnutí," doplnil Wolff.

O místo v kokpitu Williamsu se musí bát veterán Rubens Barrichello, týmový kolega Pastor Maldonado má, zdá se, svou pozici jistou. Vedle Räikkönena se o místo u Williamsu údajně uchází také Adrian Sutil.

Podle Wolffa však stojí za zvážení také mladí piloti jako Jules Bianchi, nebo Valtteri Bottas - pokud ne přímo do závodního kokpitu, pak minimálně pro páteční tréninky.

Některá média v týdnu uvedla, že Räikkönen již podepsal s Williamsem smlouvu. Ta má však údajně nabýt platnosti až příchodem nového sponzora do týmu, Katarské národní banky - ta má zabezpečit Finův plat. Oznámení má podle MTV3 přijít příští týden v Abu Zabí.