Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton ukončil napjatou situaci s Massou

Hamilton ukončil napjatou situaci s Massou

Brit po závodě za Brazilcem přišel, aby se usmířil.

Lewis Hamilton ukončil napjatou situaci s Felipem Massou, když za svým brazilským soupeřem přišel po dnešním závodě na Interlagosu a přátelsky jej objal.

Hamilton a Massa spolu v letošní sezóně kolidovali velice často, na trati se totiž potkali s Monaku, Velké Británii, Singapuru, Japonsku a Indii.

Ani jednou si však o své situaci nepromluvili, Massa totiž například po Singapuru tvrdil, že jej Hamilton urazil, ten zase podle svých slov neměl důvod se Brazilci omlouvat.

Ve snaze uvolnit napjatou atmosféru však Hamilton v Brazílii za Massou přišel do motorhomu Ferrari, aby si s ním mezi rozhovory s brazilskými novináři promluvil.

Massa k Hamiltonovu gestu řekl: "Nikdy jsem proti němu nic neřekl. Vždycky jsem ho respektoval, i letos po tom všem, co se stalo.

Myslím, že je od něj hezké, že sem přišel, protože z mé strany by k tomu nikdy nedošlo, jelikož jsem za celý rok neudělal nic špatně."

Hamilton sdělil: "Byl to dlouhý rok pro všechny jezdce a já doufám, že všichni budou mít dobrou zimu. Bylo dobré popovídat si s Felipem po závodě. Chovám k němu veliký respekt a už teď se těším, až si s ním v příštím roce zase zazávodím."

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali Hamiltonovo gesto pochválil: "Myslím, že mě dnes potěšilo vidět Lewise Hamiltona přijít a obejmout Felipeho, protože o tom to celé koneckonců je. Bylo to dobré gesto a já jsem rád, že se to tak nějak vyjasnilo. Jsem za to velice rád."