Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean si přeje být Räikkönenovým týmovým kolegou

Grosjean si přeje být Räikkönenovým týmovým kolegou

Francouz věří, že by po jeho boku získal hodně zkušeností.

Romain Grosjean řekl, že poté, co se dozvěděl, že za Lotus bude v příštím roce jezdit Kimi Räikkönen, je ještě více odhodlán zajistit si v tomto týmu závodní sedačku.

V oficiální startovní listině vydané Mezinárodní automobilovou federací (FIA) je u týmu Lotus Räikkönen jediným potvrzeným pilotem. O druhou sedačku spolu s Grosjeanem bojují současní piloti týmu Vitalij Petrov a Bruno Senna.

"Myslím, že jsem stále na seznamu. Samozřejmě doufám, že místo získám,"
řekl Grosjean.

"Sním o Formuli 1 a opravdu bych se chtěl vrátit a myslím, že obzvlášť po Kimiho boku by to pro mou kariéru a zkušenosti mohlo být velmi významné.

Stále čekám. Myslím, že když jsem měl v rukou vůz, jsem udělal vše, co jsem mohl a nyní se to pokusím zúročit a najít řešení."


Grosjean plně podpořil rozhodnutí týmu angažovat mistra světa z roku 2007 Räikkönena i přesto, že Fin dva roky ve F1 nezávodil.

"Myslím, že pro tým to bylo co se marketingu a médií týče, velmi dobré oznámení," řekl Grosjean. "Nikdo to nečekal, což bylo opravdu skvělé. Týkalo se to všech, včetně mě. Řekli mi o tom jen krátce předtím, ale ano, byl jsem překvapen.

Věděl jsem ale, že pro tým to bylo něco zajímavého a dobrého do budoucna."


25letý Francouz, který letošní sezónu ozdobil titulem šampiona GP2, řekl, že stále věří, že bude ve startovní listině F1 pro příští rok.

"Chcete, abych byl optimistou nebo realistou?" řekl Grosjean, když byl dotázán, jak velkou šanci má ohledně sedačky pro příští rok.

"Mění se to každé ráno - záleží to na mé náladě... Dnes ráno jsem si docela věřil, těžko říct. Pokud tomu nevěříte, nevyjde to. Zatím v to ale věřím."