Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rozhovor s Romainem Grosjeanem

Rozhovor s Romainem Grosjeanem

Francouz byl potvrzen jako druhý jezdec týmu Lotus.

Otázka: Romaine, je to deset dní od vašeho potvrzení jakožto jezdce týmu Lotus Renault GP pro sezónu 2012. Jaké byly hlavní změny ve vašem životě od té doby, co jste zjistil, že pro tým pojedete?

Romain Grosjean: "Velkou změnou je, že se každé ráno probouzím velice šťastný! Kromě toho se nyní mohu plně soustředit na příští rok a fyzicky se připravit pro Formuli 1. Minulý týden jsem byl v Enstone a bylo skvělé navštívit továrnu jakožto závodní pilot Formule 1."

O: Zmínil jste fyzickou přípravu potřebnou pro výzvu Formule 1. Proběhly nějaké výrazné změny ve vašem přístupu k tréninku?

RG: "Můj trénink zůstal velice podobný, ale teď se musím více soustředit na posilování krku, jelikož to je pro jezdce Formule 1 podstatná a na trénink náročná oblast. Hlavním problémem s tréninkem v zimě je příliš venku neprochladnout!"

O: Už jste se potkal s Kimim?

RG: "Ano, potkal jsem se s ním minulý týden a je to milý člověk. Myslím, že máme víceméně stejnou filozofii, oba chceme dát týmu maximum, abychom příští rok dosáhli dobrých výsledků a já už se na spolupráci s ním těším."

O: Kdy začnete v rámci přípravy na příští rok spolupracovat s inženýry?

RG: "Dobré pro mě je, že už jsem s týmem na konci minulého roku pracoval. S kluky jsem se viděl minulý týden a také jsem měl šanci jít do aerodynamického tunelu a vidět auto pro příští rok. Pro jezdce je to vždycky něco jedinečného vidět vůz, jak se vyvíjí, a potkat se s lidmi, kteří tak tvrdě pracují na tom, aby nám pro příští rok dali dobré auto."

O: Co je vaším cílem pro předsezónní testy?

RG: "Budu se snažit vydat ze sebe to nejlepší, abych týmu před Melbourne pomohl vyvinout vůz co nejvíc. Testování je pro přípravu na nadcházející sezónu zásadní a já už se opravdu těším na spolupráci s kluky a poskytování zpětné vazby na auto, abychom mohli být pro Austrálii připraveni. Navíc, každý jezdec má před startem sezóny jen šest dní jízd, takže každý kilometr bude muset být užitečný. Nemohu se dočkat, až začneme!"

O: Co plánujete přes Vánoce? Chystáte něco speciálního?

RG: "Až do Vánoc budu tvrdě trénovat a pak si dám pár dní volna, budu relaxovat někde na pláži, abych si před lednem užil trochu sluníčka, ale hlavní se těším na to, až budu zpátky v Enstone, uvidím se s týmem a budu se připravovat na únorové testy."

O: Říká se, že rád vaříte. Budete v rodině Grosjeanových připravovat štědrovečerní večeři?

RG: (směje se) "Ano, budu vařit pro celou rodinu, což je vždycky zábava. Snažím se pro štědrovečerní večeři získat nějaké nové recepty, takže uvidíme, co z toho bude."