Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean Whitingovi: Tohle není NASCAR!

Grosjean Whitingovi: Tohle není NASCAR!

Hülkenberg udělal totéž co Verstappen.

Romain Grosjean odjíždí na dovolenou naštvaný na Nika Hülkenberga i Charlieho Whitinga. Závod sice nedokončil kvůli špatně upevněnému kolu po zastávce v boxech, ale v té době už měl minimální šanci odvézt si body. Jeho snahu získat pozici v první zatáčce ukončil kontakt s Hülkenbergovým vozem. Němec ztratil kontrolu nad přední částí vozu, stejně jako o pár vteřin později Max Verstappen před nabouráním do Daniela Ricciarda. Ale potrestán byl pouze Verstappen, kolize v hloubce pole zůstala bez určení viníka.
 
"Byl to silný náraz a vyhodil mě docela vysoko do vzduchu. Přitom měl na vnitřní straně spoustu místa," stěžoval si francouzský jezdec Haasu. "Nevidím rozdíl mezi Nikem a Verstappenem, opravdu ne. A opět jsme u nekonzistentnosti rozhodování stevardů. Byla to první zatáčka, ale i ve Spa-Francorchamps 2012 to byla první zatáčka (Grosjean tam způsobil kolizi, po které se převalil přes ferrari Fernanda Alonsa a dostal distanc na jeden závod). Nemůže si každý dělat, co se mu zlíbí. První zatáčka, druhé kolo, desáté kolo, na tom přece nesejde. Nemůžete přejet přes jiný vůz."



Trest naopak dostal Grosjeanův týmový kolega Kevin Magnussen za vytlačení Hülkenberga na trávu v pozdější fázi závodu. "To bylo závodění! Bylo to tvrdé, moc tvrdé, to uznávám. Jenže Kevin ani neťukl do Hülkenbergova vozu. Nico do mě vrazil, Kevin nevrazil do Nika, pouze byl v souboji velmi, velmi široký."

Grosjean o tom hodlá hovořit s ředitelem závodů, když se za necelé čtyři týdny setkají v Belgii.

"Není to poprvé. Po (čtvrtečním) brífinku půjdu za Charliem i kvůli tomu, co v předchozím závodu udělali Vettel a Verstappen. Byl to skvělý souboj, ale mimo trať. Zeptám se, jestli je to dovoleno. Chceme závodit, ale ne do sebe vrážet koly, nejsme přece v NASCAR!

V případě potřeby by Grosjean mohl dostat lekce od Danicy Patrickové a Kurta Busche, kteří za Stewart-Haas závodí v nejvyšší kategorii NASCAR.