Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pirelli sehnalo nový vůz pro testování svých pneumatik

Pirelli sehnalo nový vůz pro testování svých pneumatik

Před oznámením veřejnosti chce však nejprve informovat týmy.

Pirelli sehnalo novější vůz pro testování nových pneumatik pro příští sezónu, než však zveřejní, o jaký model se jedná, chce informovat jednotlivé týmy.

Italský výrobce pneumatik se již delší dobu snažil sehnat náhradu za vůz Toyoty, který je již příliš zastaralý proti současně používané technice. Získat aktuálnější vůz však nebylo jednoduché, neboť se žádný z týmů nechtěl dostat do sporů ohledně možné výhody, pokud by se jednalo právě o jeho monopost.

Pirelli však potřebovalo situaci vyřešit co nejdříve, neboť by již rádo zahájilo testování nových směsí pro sezónu 2013, které by údajně měly doznat velkých změn.

Šéf oddělení motorsportu u Pirelli Paul Hembery potvrdil, že se mu již podařilo záležitost vyřešit a může se nyní zaměřit na angažování testovacího jezdce.

Na otázku, zda již má nový testovací vůz, Hembery odpověděl: "Mám. Dám vám vědět někdy v příštím týdnu. Nejprve musíme vyrozumět týmy, než budu moci promluvit k vám, ale je to dobré řešení."

Hembery dodal, že sice nemá žádný užší seznam jezdců, z nichž by rád vybral nového testovacího pilota Pirelli, jasně však doplnil, že by se mělo jednat o zkušeného závodníka s co nejaktuálnějšími zkušenostmi. V úvahu proto připadají například Jarno Trulli, Vitantonio Liuzzi nebo Adrian Sutil.

"Můžete si domyslet, že z jezdeckého pohledu máme zájem o někoho, kdo už má nějaké zkušenosti. Zvážíme své možnosti a budeme získávat reference od lidí, kteří pracovali s různými jezdci.

Je to pro nás důležité rozhodnutí, protože nechcete nikoho, kdo by skočil do auta, aby ukázal, že by měl být ve Formuli 1, jel naplno a skončil v hodinách co dvě kola, je to velice specifický druh práce, kterou je potřeba odvést."