Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tým HEICO - GRAVITY CHAROUZ na prahu nové sezóny GT3

Tým HEICO - GRAVITY CHAROUZ na prahu nové sezóny GT3

Dva mercedesy české stáje letos bez našich pilotů.

O nadcházejícím velikonočním víkendu odstartuje na francouzském okruhu Nogaro nová sezóna FIA GT3 European Championship. Za nově zformovaný tým HEICO - GRAVITY CHAROUZ budou startovat dvě posádky ve složení Dominik Baumann - Maximilian Buhk a Mika Vähämäki - Max Nilsson.

Tým HEICO - GRAVITY CHAROUZ odstartoval sezónu s vozem Mercedes-Benz SLS AMG GT3 minulý týden v německém Oscherslebenu v rámci seriálu ADAC GT Masters. Český tým i nadále zůstává v prestižním evropském šampionátu FIA GT3, kde v loňském roce debutoval. Po roce učení a zisku druhého místa ze slovenského podniku pomýšlí nově zformovaný tým po úspěšné sezóně.

Za volanty dvou Mercedesů usednou mladí ale zkušení jezdci. První dvojici budou tvořit Dominik Baumann a Maximilian Buhk. Devatenáctiletý Baumann absolvoval v loňském roce šampionáty FIA GT3 a ADAC GT Masters. Jeho stejně starý týmový kolega v loňském roce působil v ADAC Formula Masters.

Druhý Mercedes osedlají seveřané Mika Vähämäki a Max Nilsson. Vähämäki (22 let) závodil v loňské sezóně v Blancpain Endurance Series a ADAC GT Masters. Kolegou mu bude Nilsson (32 let), který má zkušenosti již z mistrovství světa vozů GT1.

„Máme velmi silnou jezdeckou sestavu. V obou autech sedí rychlí jezdci a tvoří dobré dvojice. Během našich předsezónních testů jsme se přesvědčili o jejich kvalitách a pěvně věřím v dobrou sezónu. Všichni se těšíme, až odstartuje nový ročník a zúročíme naše dlouhé přípravy,“ uvedl šéf týmu HEICO Motorsport Norbert Brückner.

Mám radost v prohloubení naší spolupráce s týmem HEICO Motorsport. Myslím, že společně dosáhneme dobrého výsledku. Jezdecké složení je opravdu velmi silné, což platí také o našich vozech Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Nadcházející sezóna bude určitě vzrušující,“ řekl ke spojení Antonín Charouz.

Závody šampionátu FIA GT3 European Championship můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách televizní stanice SPORT 5. V neděli 8. dubna první závod od 17:25 hod a druhý v pondělí 9. dubna od 9:40 hod.

Live Timing naleznete ZDE