Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pirelli chce zůstat ve Formuli 1 i po roce 2013

Pirelli chce zůstat ve Formuli 1 i po roce 2013

Italský výrobce pneumatik by rád prodloužil smlouvu.

Pirelli by rádo prodloužilo svou smlouvu coby výhradní dodavatel pneumatik pro Formuli 1 i po roce 2013, na jehož konci mu vyprší současný tříletý kontrakt.

Ředitel oddělení motorsportu italské společnosti Paul Hembery se nechal slyšet, že Pirelli považuje Formuli 1 za projekt na "střední až dlouhou dobu".

"Náš současný kontrakt vyprší na konci roku 2013, my jsme ale vždycky zamýšleli být ve Formuli 1 středně až dlouhodobě," řekl Hembery. Času na konečně rozhodnutí je však zatím dost, jak Brit vysvětlil: "Nejzazší termín pro rozhodnutí ohledně roku 2014 je příští červen.

Pokud tento sport bude chtít, abychom zůstali a nám se podaří přesvědčit představenstvo, ve světle ekonomických podmínek, pak je naším cílem jít dál."

Hembery popřel, že by současná špatná situace Eurozóny mohla setrvání Pirelli ohrozit. Formule 1 totiž podle něj představuje pro italskou firmu zajímavý projekt z pohledu kontaktu s mimoevropskými trhy.

"My jsme globální společnost působící po celém světě a závisející na tom, jak se vyvíjí celá řada trhů, ne jen Evropa," podotkl Hembery.

"Formule 1 je unikátní značkou, sahající na rozvíjející se trhy, které jsou pro nás důležité."

Hembery také dodal, že by rád viděl snahu učinit ze současných závodníků vetší hvězdy, které budou schopny vzbudit výraznější zájem o sport.

V nedávných týdnech byly pneumatiky Pirelli často středem pozornosti, Hembery však trvá na tom, že to jsou jezdci, kteří by měli být hlavním předmětem zájmu.

"My jsme byli požádáni o to, abychom se svými pneumatikami pro F1 vytvořili zábavu, ačkoli nebylo naším záměrem stát se o víkendech středem pozornosti. Stále chceme, aby hvězdami této show byli jezdci.

Přilákat nové lidi ke sledování našeho sportu není snadné, takže bych rád vyzdvihl naše jezdce a pozvedl jejich profil do pozice výrazných mezinárodních sportovních hvězd, aby byli viditelnějšími osobnostmi."