Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ecclestone má obavy ohledně závodu v New Jersey příští rok

Ecclestone má obavy ohledně závodu v New Jersey příští rok

Organizátoři podle něj nestihnou připravit trať.

Podle šéfa Formule 1 Bernieho Ecclestona je velmi nepravděpodobné, že by se Velká cena Spojených států v New Jersey jela již příští rok.

Na otázku BBC, zda se závod bude v roce 2013 konat, Ecclestone odpověděl: "Ne, určitě ne."

Město si zajistilo 10letou smlouvu na pořádání závodu od příštího roku. Stavební práce přitom již na některých částech začaly.

"Musíme se podívat. Potřebuji tam znovu jet a opět si to prohlédnout," dodal Ecclestone. "Podle toho, co jsem zatím viděl, a co se dělo, si tím nejsem tak jistý jako oni. Pokud to dokážou dokončit a potvrdí nám, že to bude hotové, pak budou v kalendáři."

Když byl dotázán, zda měl obavy, že podnik nebude včas připraven, řekl: "Ano, přesně.

Myslím, že každý chce, abychom tam byli. Zdá se, že všichni politici jsou šťastní, nemyslím, že by z tohoto hlediska byl nějaký problém. Pokud to postaví tak, jak chceme, pak jsem si jistý, že to bude velký rozdíl, ale podle mě to nezvládnou."


Mist světa Sebastian Vettel se po Velké ceně Kanady projel po komunikaci, kterou má vést závodní okruh. Ve čtvrtek ve Valencii pilot Red Bullu prohlásil, že organizátoři příliš ve stavbě nepokročili.

"Okruh není ani zdaleka připraven, jak jsem ale řekl, bylo by to skvělé," řekl. "Myslím, že za rok toho můžete hodně stihnout. Byl to přesně rok, co jsem byl naposledy v New Yorku. Na Manhattanu staví mrakodrap Freedom Tower a je téměř hotový.

Pokud toto zvládnou za jeden rok, neměl by být velký problém položit asfalt a postavit oplocení."


Ecclestone také popřel informace, že by měl kalendář na sezónu 2013 čítat 23 závodů. Podle něj je v plánu zůstat na letošním počtu 20 velkých cen.

"V tuto chvíli ne," řekl o zvěstech, že na týmy a jezdce čeká od příští sezóny 23 podniků.