Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Lotus nenasadí dvojité DRS dříve než v Japonsku

Lotus nenasadí dvojité DRS dříve než v Japonsku

Tým již dříve vyloučil jeho nasazení na rychlé Monze.

Technický ředitel Lotusu James Allison potvrdil, že jejich systém dvojitého DRS se v samotném závodě objeví nejdříve při Velké ceně Japonska.

Tým původně plánoval svůj systém nasadit už před letní přestávkou v Maďarsku, ovšem kvůli malému množství nasbíraných dat z myšlenky upustil. Nevyšel ani další pokus ve Spa-Francorchamps, kde jim deštivé počasí zabránilo shromažďovaní informací o systému a premiéru tak musel tým z Enstone znovu odložit.

Kvůli charakteristice okruhu v Monze podle Allisona tým vůbec o nasazení systému pro tento víkend neuvažoval.

"I když bychom ho rádi měli v Monze, protože to je typ okruhu, který takovou věc odmění, nemáme DRS nastaveno tak, aby se vyrovnalo s úrovní přítlaku v Monze," řekl Allison. "Čili o něm ani neuvažujeme."

Už nyní je jasné, že Lotus svůj systém nenasadí ani za dva týdny v Singapuru, na kterém není mnoho dlouhých rovinek. Pokud bude víkendu přát počasí, mohl by se tým s novinkou objevit při Velké ceně Japonska v Suzuce.

"Neuvidíte ho ani v Singapuru, protože je to okruh pro vysoký přítlak s rovinkami, které nejsou dostatečně dlouhé na to, aby se systém vyplatilo nasadit. Nejdříve byste ho mohli vidět v Suzuce," dodal.