Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Charles Pic pro příští rok přechází ke Caterhamu

Charles Pic pro příští rok přechází ke Caterhamu

Jeho týmový kolega ovšem zatím potvrzen nebyl.

Caterham dnes oznámil, že pro něj bude od příští sezóny závodit současný pilot Marussie Charles Pic poté, co s ním uzavřel víceletou smlouvu.

Na nového šéfa Caterhamu Cyrila Abiteboula zapůsobily Picovi jezdecké schopnosti, když se mu již několikrát podařilo porazit svého zkušenějšího týmového kolegu Tima Glocka.

"Jsme nadšeni, že se Charles rozhodl pro svou druhou sezónu ve Formuli 1 a dále připojit k nám,"
řekl Abiteboul.

"Všichni se těšíme, až budeme spolupracovat s mladým jezdcem, který ve své první sezóně ve Formuli 1 ukázal, že má rychlost a dovednost na to, aby nám pomohl dosáhnout našich cílů.

Po celou sezónu 2012 jsme sledovali jeho vývoj, několikrát s námi bojoval v kvalifikaci a je jasné, že má velký talent.

Postupem sezóny si vedl velmi dobře v porovnání se svým velmi zkušeným týmovým kolegou a těšíme se na to, že se dále rozvine v prostředí, které mu v roce 2013 a dále poskytneme."


Pic své rozhodnutí změnit tým zdůvodnil tím, že Caterham má podle jeho názoru nadějnou budoucnost a může v příští sezóně bojovat s týmy ze středu pole a to i přesto, že také Marussia zaznamenala v posledních závodech pokrok.

"Je jasné, že tým má do budoucna velké ambice," řekl 25letý Pic. "Investice, které již učinil, a přijatá rozhodnutí v několika posledních měsících ukazují, jak jsou akcionáři odhodlaní uspět. Demonstruje to jejich ochotu činit pokroky.

Jsem nadšený z toho, že svou druhou sezónu ve Formuli 1 začnu s týmem, který má tolik potenciálu. Tým Caterham F1 má vše potřebné k tomu, aby se mohl posunout do pozice, ze které by bojoval s týmy před sebou.

Vím, jak je tým odhodlán se zlepšovat, a těším se, až sehraji svou roli a pomůžu se mu posunout nahoru."


V přestupovém kolotoči se dále očekává, že Picovo místo u Marussie vedle Tima Glocka zaujme rezervní pilot Max Chilton. Oba piloti Caterhamu Heikki Kovalainen a Vitalij Petrov jsou přitom v ohrožení, že ztratí pro sezónu 2013 místo u Caterhamu.