Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pic dostal pro závod trest průjezdem boxovou uličkou

Pic dostal pro závod trest průjezdem boxovou uličkou

Vyjel z boxů, když svítilo červené světlo.

Charles Pic vešel do dějin Formule 1 jako první jezdec, který dostal trest průjezdem boxovou uličkou ještě před startem závodu.

Pilot Caterhamu, který do víkendu Velké ceny Japonska přijel s penalizací odsunu o deset pozic za to, že v průběhu sezóny nasbíral od sportovních komisařů už tři napomenutí, si svůj trest bude muset odpykat v prvních pěti kolech nedělního závodu.

Pic se provinil tím, že vyjel z boxů na trať pět sekund poté, co se na konci boxové uličky rozsvítilo červené světlo. Stalo se tak kvůli přerušení kvalifikace Jeanem-Ericem Vergnem, jehož vůz na trati zachvátily v zadní části plameny.

Čtyřčlenný tým sportovních komisařů, mezi kterými je, stejně jako v Koreji, bývalý pilot týmů Scuderia Italia a Benetton ve Formuli 1 a vítěz závodu 24h Le Mans Emanuele Pirro, se k takovému trestu rozhodl vzhledem k tomu, že rovněž za ignorování červeného světla dostal Pic napomenutí už minulý víkend v Koreji. Tehdy v tréninku nezajel do garáže komisařů k převážení.

V prohlášení komisařů stojí: "Vůz #20 proťal čáru na konci boxové uličky ve 14:17:10. Červené světlo začalo svítit v 14:17:05.

Je třeba poznamenat, že toto je druhý víkend po sobě, ve kterém tento pilot projel kolem červeného světla."