Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Pérez by příští rok rád získal titul mistra světa

Pérez by příští rok rád získal titul mistra světa

Od přestupu k McLarenu si Mexičan hodně slibuje.

Sergio Pérez prohlásil, že by si ve své premiérové sezóně u McLarenu příští rok na své konto rád připsal titul mistra světa Formule 1.

"Mým cílem je už příští rok s McLarenem vyhrát šampionát," řekl Pérez.

"To v sobě zahrnuje spoustu práce během sezóny, takže je velmi důležité dobře opravdu dobře s nimi začít přípravu a pokusit se dosáhnout jejich cílů."

Mexičanova kariéra ve Formuli 1 začala v loňské sezóně u Sauberu, se kterým letos dosáhl několika oslnivých výsledků, díky nimž si zajistil smlouvu s McLarenem, ve kterém nahradí odcházejícího Lewise Hamiltona.

I přesto, že zatím nemá Pérez ve F1 tolik zkušeností, věří, že boj o titul mistra světa v příští sezóně není nereálným cílem.

"Rozhodně, protože odcházím do nejlepšího týmu a nejlepší tým běžně vítězí," řekl. "Letos měli problémy se spolehlivostí, pokud je vyřeší, budou připraveni bojovat o titul.

Myslím, že to, co říkám, je reálné, protože tým je schopen postavit velmi silný vůz. Cíle musí být vysoké. McLaren chce vyhrát každý závod.

Jako pilot hledáte každou výzvu a myslím, že tato je velmi dobrá. Je to nejlepší tým v F1, nejlepší tým na světě, takže to je určitě velkou výzvou."


Pérez, jehož nejlepšími výsledky v F1 jsou dosud druhá místa z letošní Velké ceny Malajsie a Itálie, je přesvědčen, že McLaren bude mít příští rok silný vůz a je si také vědom, že bude muset být rychlý hned od začátku.

"Bude to velká výzva, my k tomu máme ale vše, co je potřebné," řekl. "Auto bude docela konkurenceschopné a já sám musím být rychlý od prvního závodu.

Opravdu se těším do Melbourne a na testování a práci s týmem, která začne co nejdříve. Jsem si jistý, že příští rok budeme bojovat o titul."


Mexičan od chvíle, kdy oznámil přestup do McLarenu, až do konce sezóny nedosáhl na bodované umístění. Podle svých slov spolu ale nemá oznámení o nové smlouvě a nuly na bodovém kontě nic společného.

"Lidé ve Formuli 1 milují vytváření příběhů o všem možném.

Vždy to spojují s mým kontraktem. S tím to však nemělo nic společného, protože jsem velmi profesionálním pilotem a také velmi loajální osobou.

Jsem velmi vděčný tomuto týmu a také motivovaný. Od chvíle, co jsem podepsal smlouvu, jsem, stejně jako v patnácti předchozích závodech, podával svůj nejlepší výkon," uzavřel Pérez.