Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Webber: "Neodejdu, dokud budu cítit, že na to mám."

Webber: "Neodejdu, dokud budu cítit, že na to mám."

Australan stále věří, že může vybojovat mistrovský titul.

Mark Webber nehodlá odejít z Formule 1, dokud bude cítit, že stále dokáže podávat konkurenceschopné výkony a bojovat o příčky nejvyšší.

Šestatřicetiletý Australan bude v příštím roce po odchodu Michaela Schumachera a Pedra de la Rosy nejstarším pilotem startovního pole. Ne však nejdéle závodícím, Jenson Button a Fernando Alonso totiž debutovali dříve.

Webber je však přesvědčen o tom, že věk není důležitý, dokud bude schopen podávat na trati dost dobré výkony. Věří přitom, že je schopen porážet týmového kolegu Sebastiana Vettela a vybojovat mistrovský titul.

"Nejsem na začátku své kariéry, to vím. Jsem spíš na opačném konci své kariéry," poznamenal Webber.

"Mým cílem je dát dohromady celou sezónu. Už jsem bojoval o titul a z posledních pár let mám několik dobrých a skutečně jedinečných vzpomínek.

Vrchol je relativní. Je potřeba poskládat to všechno dohromady. A musíte být k sobě upřímní a říct si, 'podívej kámo, už je ten pravý čas', já si ale nemyslím, že ten pravý čas je teď."

Webber věří, že co do čisté rychlosti je stále schopen porazi svého týmového kolegu, trojnásobného mistra světa Vettela.

"Kdyby mi to v kvalifikacích nandal 20:0, tak je to jasné, varovné zvony už zvoní. Než přijde ten bod, kdy cítíte, že už ze sebe nedostáváte maximum a nestačíte, musíte to neustále zkoušet. To je vše, co můžeme příští rok udělat."