Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Pirelli obdaří šampiona GP2 testem vozu F1

Pirelli obdaří šampiona GP2 testem vozu F1

Italský výrobce chce přispět k výchově mladých talentů.

Pirelli se rozhodlo přispět výchově mladých talentů závodících v doprovodném seriálu GP2, jeho letošnímu šampionovi totiž poskytne jednodenní test ve voze Formule 1.

Italská společnost, která je výhradním dodavatelem pneumatik jak do F1, tak GP2, chce podpořit celkového vítěze série na jeho cestě do nejvyšší kategorie motorsportu a také posílit motivaci všech závodníků, kteří v GP2 startují.

"Letos vůbec poprvé poskytneme vítěznému jezdci GP2 příležitost jeden den testovat vůz Formule 1," řekl ředitel oddělení motorsportu u Pirelli Paul Hembery.

"Perfektně to zapadá do filozofie naší i té v GP2 připravovat jezdce na nároky Formule 1, jak nejlépe je to možné.

Náš testovací jezdec (Jaime Alguersuari) mi jednou řekl, že za svůj první den testování s námi se o pneumatikách naučil víc než za celou svou dosavadní kariéru ve Formuli 1. Tak jsme chtěli tuto příležitost dát také dalšímu jezdci, což nyní činí GP2 ještě relevantnější pro jezdce, kteří míří na vrchol motorsportu."

Výkonný ředitel GP2 Bruno Michel dodal: "Tohle je od Pirelli fantastický dárek a skvělý podnět pro všechny naše jezdce GP2, jejichž konečným cílem je postoupit do Formule 1.

My i Pirelli máme stejnou ambici: připravovat mladou krev na Formuli 1, kde, jak všichni vědí, je hospodaření s pneumatikami klíčové. Jsme velice rádi, že tuto příležitost můžeme budoucím mladým pilotům F1 dát."