Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Pérez: "Nikdy jsem nebyl v lepší kondici."

Pérez: "Nikdy jsem nebyl v lepší kondici."

Mexičan je nadšený ze své zimní přípravy s McLarenem.

Sergio Pérez je přesvědčen o tom, že je velice dobře připravený na nadcházející sezónu Formule 1. Má za sebou totiž zimní přípravu s týmem McLaren, která v něm zanechala pozitivní dojmy.

Mexičan po dvou letech strávených u Sauberu přichází ke stáji McLarenem, ve které bude závodit po boku zkušenějšího týmového kolegy Jensona Buttona. Nahradí přitom Lewise Hamiltona, jenž se rozhodl odejít k Mercedesu.

Při čtvrteční prezentaci letošního vozu MP4-28 Pérez před novináři pochválil přípravu s týmem, když poznamenal, že se nikdy necítil být v lepší kondici.

"Ve své přípravě jsme odvedli neskutečnou práci," řekl Pérez. "Ještě nikdy jsem nebyl v takové kondici a to mi ještě měsíc zbývá, takže jsem nadšený.

Když jsem přijdu, trénuji jako kdysi Ayrton (Senna), můj idol, takže je to velice dobrá motivace."

Pérez prozradil, že již strávil spoustu času v týmovém simulátoru, který je pro něj po příchodu ze Sauberu novinkou. Na nadcházející předsezónní testy by proto měl být dobře připravený.

"Zatím jsem v simulátoru absolvoval takových 15-20 dní. Samozřejmě nejsem na simulátor moc zvyklý. Je to poprvé, co jsem v nějakém pracoval takhle dlouho, bylo to dobré a já si na vůz opravdu zvykám.

Ten pocit je docela odlišný. V simulátoru není úplně jednoduché auto cítit. Ve snaze pochopit simulátor a pochopit změny (v nastavení) jsem se poměrně zlepšil.

Nejdůležitější věcí je pro mě pochopit auto a pochopit, jaké problémy mohou nastat, až půjdeme testovat a závodit."

Pérez také dodal, že je zatím obtížné odhadovat, jak si McLaren ve srovnání se svou konkurencí bude stát, až nastoupí k prvnímu závodu v australském Melbourne.

"Nemáme žádnou záruku. Ještě jsem si mclaren nevyzkoušel," řekl Pérez. "Nejdůležitější je pro mě maximalizovat náš potenciál, maximalizovat naše poznání.

Bude těžké něco pochopit během zimního testování, ale jakmile přijedeme do Melbourne, kde bude horko, získáme o pneumatikách lepší obrázek."