Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Druhou sedačku u Caterhamu zaplní van der Garde

Druhou sedačku u Caterhamu zaplní van der Garde

Nizozemce letos čeká premiéra ve Formuli 1.

Tým Caterham dnes oznámil jméno svého druhého závodního pilota pro letošní sezónu Formule 1. Ze souboje kandidátů na místo týmového kolegy Charlese Pica vzešel jako vítěz Giedo van der Garde.

Pozice vedle Pica, který do týmu přichází z Marussie, byla dlouho prázdná. Nejčastěji s ní byli spojování van der Garde, Bruno Senna, Luiz Razia a loňští piloti týmu Vitalij Petrov a Heikki Kovalainen.

Nakonec však letos svou první sezónu ve Formuli 1 absolvuje van der Garde. V loňském roce závodil v seriálu GP2, ovšem jakožto rezervní jezdec Caterhamu dostal v několika pátečních trénincích příležitost vyzkoušet si jízdu ve Formuli 1. Kromě toho se zúčastnil také testu nováčků.

Ke svému přestupu do královny motorsportu van der Garde řekl: "Vím, že jsem připraven přestoupit do Formule 1 a všechna práce, kterou jsem za kariéru, a zejména za poslední rok v týmu, udělal, mě dovedla k mému cíli.

Během roku 2012 jsem se dokázal zcela zapojit do týmu, a to jak jízdami v prvních volných trénincích na tratích, které pro mě v té době byly nové, tak jako rezervní jezdec.

Nyní mohu pokračovat v učení v královně motorsportu a ukázat, že jsem připraven na Formuli 1. Nemohu se dočkat, až začnu pracovat."

Šéf týmu Cyril Abiteboul tak potvrdil svá slova z loňského roku, kdy prohlásil, že by do Formule 1 rád přivedl mladého talentovaného pilota.

"Jako tým stále rosteme a jsme odhodláni dát mladému talentovanému jezdci z jakéhokoliv motoristického odvětví možnost růst s námi. To je také příležitost pro Gieda ukázat, že si své místo v nejvyšším patře motorsportu zaslouží," řekl.

Van der Gardeho angažování a stále častější spekulace o Raziovi v Marussii, dávají tušit, že Kovalainen, Petrov i Senna letos ve Formuli 1 místo závodního pilota nenajdou. Oficiálně je volná sedačka už jen u Marussie a Force Indie.