Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Van der Garde si nový caterham pochvaluje

Van der Garde si nový caterham pochvaluje

Tým by letos rád dosáhl na své první body.

Giedo van der Garde po svém prvním svezení v Jerezu prohlásil, že Caterham udělal při návrhu letošního CT03 velký krok vpřed, a to zejména v přední části vozu.

Nizozemec byl v loňské sezóně rezervním jezdcem týmu a několikrát se objevil za volantem v prvním pátečním tréninku. Letos jej čeká premiéra také v závodě Formule 1, když jej tým z Leafieldu angažoval po boku Charlese Pica.

"První ráno jsme si vyhradili pro kontrolu drobností, což je běžně, když poprvé zkoušíte nový vůz,"
vysvětlil van der Garde. "Vše jsme to ale zvládli celkem rychle, takže jsme mohli začít pracovat na nastavení a pneumatikách. Měli jsme drobný problém s podlahou vozu, ale to je vše součástí testů.

Stále je obtížné říct, jaký je letošní vůz v porovnání s tím loňským. Přední část je ale lepší, udělali jsme v této oblasti jisté kroky. V dalších testech uvidíme, jak dobré tyto kroky byly."


Van der Garde nechtěl dělat před letošní sezónou žádné závěry, stojí si však za tím, že Caterham je "hodně motivovaný", aby ve své čtvrté sezóně ve Formuli 1 dosáhl na první bod.

"Mějte na paměti, že je to stále mladý tým," řekl. "Neměli bychom předpokládat, že budeme v první desítce. Něčeho bychom možná mohli dosáhnout v nějakém šíleném závodě se spoustou zastávek v boxech nebo deštěm, do té doby bychom však měli pokračovat v tvrdé práci. Tento tým je velmi motivovaný a já udělám vše pro to, abych sehrál svou roli v jeho růstu."