Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Giedo van der Garde testovacím jezdcem Sauberu

Giedo van der Garde testovacím jezdcem Sauberu

Catterham opouští i Charles Pic.

Švýcarská stáj ve čtvrtek oznámila příchod Gieda van der Garda na post rezervního pilota.

Po čtyřech letech v GP2 si tak Holanďan sedačku závodního pilota F1 ve stáji Caterham udržel jen jeden rok. V Sauberu by se měl zúčastnit několika testů a příležitostně ho uvidíme i v pátečních trénincích.

"Giedo minulou sezónu ukázal, jakým je talentovaným pilotem, u nás dostane šanci rozvíjet své schopnosti a udělat další krok vpřed.", řekla o 27-ročním jezdci šéfka týmu Monisha Kaltenbornová.

Rok 2014 se teprve začal, ale van der Garde již nyní hledí vstříc sezóně 2015: "Toto považuji za důležitý krok v mé kariéře a mým cílem je pomoci týmu s vývojem vozu. Samozřejmě jsem ale závodník a chci ukázat týmu, i všem ostatním, že si zasloužím v roce 2015 nastoupit jako závodní jezdec Sauberu. Nakonec, na mých cílech se nic nemění a v dlouhodobém horizontu chci být úspěšným jezdcem F1."

Van der Garde je vděčný za šanci, kterou dostal u Caterhamu: "Užíval jsem si fantastickou sezónu spolu s týmem a určitě jsem se hodně naučil. Získané zkušenosti mi pomohou během celého zbytku mé kariéry."

Cateraham také potvrdil, že tým opouští i van der Gardeho bývalý týmový kolega Charles Pic. V Caterahmu už tedy pravděpodobně vědí, kdo za ně bude jezdit tuto sezónu a oficiální ohlášení by mohlo přijít ještě dnes.

Na místo rezervního jezdce Sauberu, jakož i na závodní sedačku pro sezónu 2015 si původně brousil zuby i Sergej Sirotkin. Tomu tak zůstala jen pozice dalšího testovacího jezdce a je otázkou zda a kde dostane příležitost skutečně si  nové auto Sauberu vyzkoušet.