Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Horner nepochybuje o Webberově talentu

Horner nepochybuje o Webberově talentu

Australan se nedávno stal terčem kritiky Helmuta Marka.

Šéf týmu Red Bull Christian Horner se nechal slyšet, že nedávná kritika na osobu Marka Webbera ze strany Helmuta Marka neznamená, že by tým pochyboval o Australanově talentu.

Motoristický poradce týmu Marko v lednu pro interní magazín Red Bullu uvedl, že Webberovi k úspěchu v boji o mistrovský titul chybí konzistence a psychická síla.

Při představení letošního RB9 se však Horner od komentářů Marka distancoval.

"Všichni víme, že Helmut bývá občas přímočarý. Jeho komentáře odrážely jeho názor a tyhle věci mohou být špatně vyloženy," řekl Horner.

"Kdybychom s Markem nebyli spokojení, nebývali bychom s ním podepsali smlouvu pro letošní rok. Oběma svým jezdcům dáváme stejnou šanci a záleží jen na tom, co předvedou na okruhu. Takový je rozhodně postoj týmu a tak to bude také nadále.

Nám nezáleží na tom, který z jezdců vyhraje, pokud sedí v jednom z našich vozů."

Sám Webber podotkl, že Markovy komentáře nemají žádný vliv na jeho sebedůvěru a dodal, že by u Red Bullu nezůstal, pokud by měl pochybnosti o jeho důvěře.

"Skutečně věřím, že letos opět budu mít možnost bojovat o mistrovský titul, tak jako v minulých sezónách," řekl Australan. "S touhle myšlenkou se každé ráno probouzím.

Tým ví, že potřebuji stoprocentní podporu. Mistrovství světa nemůžete vyhrát s devadesátiprocentní podporou. To je to, čím jsem si jistý."