Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kubica přiznal, že zkoušel simulátor Mercedesu

Kubica přiznal, že zkoušel simulátor Mercedesu

Polák stále věří ve svůj návrat do Formule 1.

Robert Kubica potvrdil spekulace o tom, že si vyzkoušel simulátor Formule 1 Mercedesu.

Minulý týden se objevily informace o tom, že polský závodník navštívil továrnu stáje v Brackley a strávil nějaký čas v týmovém simulátoru.

Kubica o tomto víkendu při Rally Azores potvrdil, že simulátor Mercedesu vyzkoušel, nechtěl však celou situaci dále komentovat.

"Mohu říci ano, byl jsem tam," řekl Kubica. "Nemohu ale říci kolikrát, nebo kolik kol jsem odjel. Existuje však spekulace, na kterou mohu odpovědět ano, byl jsem v minulosti na simulátoru F1 Mercedesu."

Kubica má dobrý vztah s komerčním šéfem Mercedesu Totem Wolffem, který mu v únoru pomohl k testu se speciálem DTM. Wolff navíc sdělil, že pokud by se Kubica rád vrátil k okruhovému závodění, rád s ním bude spolupracovat.

Polský závodník nechtěl prozradit, zda a kdy se na simulátor Mercedesu hodlá vrátit. Člen jednoho z konkurenčních týmů jej přitom údajně nedávno spatřil na letišti Heathrow v Londýně.

K tomu, zda ještě simulátor Mercedesu vyzkouší, Kubica řekl: "Možná, nevím. Ale není to tak, že pokaždé, když mě někdo zahlédne na Heathrow, jedu do Mercedesu.

Na Heathrow bývám také z jiných důvodů, nemusí to mít vždycky spojitost s tímhle."

Kubica nadále věří ve svůj návrat do Formule 1. Podle svých slov by přitom již nyní byl schopen na některých okruzích vůz F1 řídit.